החזר צ'ק בחשבון מוגבל
שלום רב ! לפני כשבועיים חשבוני הפך למוגבל, לפני מס' ימים חזר צ'ק "חזרה טכנית" (היתה יתרה חיובית בחשבון) ושילמתי עמלת החזר באותו סכום של צ'ק ללא כיסוי, למה ? הייתי אצל סגן מנהל הבנק היום והוא טוען שעפ"י בנק ישראל צ'קים בחשבון מוגבל לא יכובדו גם אם יש יתרה חיובית בחשבון, האם נכון הדבר ? ואם כן למה לשלם עמלת החזר ? אני הבנתי שחשבון מוגבל מתנהל כרגיל רק שאי אפשר לפתוח חשבון חדש בשום בנק, אי אפשר להוציא פנקסי צ'קים בשנה הקרובה ואי אפשר להפקיד צ'קים של אנשים אחרים בחשבון מוגבל או שלא הבנתי נכון, זה ממש מבלבל, יש עוד צ'קים לחצי שנה הקרובה שמן הסתם ניתנו לפני שחשבוני הוגבל. תודה על העזרה.
לימור שלום, יש לבדוק האם ההמחאות הוחזרו מסיבה מוצדקת ובמידה ולא יש לפנות לבית המשפט בדחיפות לשם הסרת ההגבלה. יש להיזהר שלא יחזרו המחאות נוספות על מנת לא להפוך למוגבל חמור. אשמח לעזור, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460
הצ'קים שחזרו שהפך לחשבון מוגבל הם בגלל שלא היה כיסוי, אבל לא ענית על שאלתי, אני מקבלת את זה שהגבילו לי את החשבון, אבל האם עכשיו הצ'קים שיורדים מהחשבון אמורים לחזור כשיש יתרה חיובית אשר מכסה אותם בגלל שהחשבון מוגבל ? ולמה אני משלמת עמלת החזר על "חזרה טכנית" ? יש כיסוי לצ'קים, פניתי למס' גופים שנתתי צ'קים עתידיים עוד בטרם החשבון הוגבל בכדי שימשכו אותם בחזרה ואני אשלם מזומן במקום, אבל בית עסק אחד אמר שהוא לא יכול למשוך את הצ'קים בחזרה שזה עוד 4 צ'קים קדימה, אז הם הולכים לחזור לי, אני שואלת שוב, לדוגמא: נתתי צ'ק לשכירות והיה מספיק כסף בחשבון בכדי לכסות אותו והצ'ק חזר טכני לטענת הבנק בגלל שהחשבון מוגבל ושילמתי עמלה שגם בטענה בגלל שהחשבון מוגבל ואין זה משנה אם יש כיסוי, האם הבנק מתנהל עפ"י חוק ? תודה
שאלות נפוצות:
לי שושן