לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לירן

ההלוואה לא אושרה אבל נאלצתי לשלם על עלות טיפול הכנת מסמכים להלוואה

פניתי לחברה לקבלת הלוואה דרך הבנקים , בשיחת הטלפון נאמר לי שעלות טיפול בהכנת המסמכים להלוואה עולה 692 ש"ח ולא נאמר לי שצריך לשלם אותם אם ההלוואה לא אושרה בכל מקרה, אני יודע שבדרך כלל חברות מביאות מספר חשבון בנק ורק אחרי שהכסף מופקד הם מתחילים לעבוד, כנראה שלא שמעתי טוב שהיא אמרה לי שזה עולה 692 ש"ח ואמרתי לה כן , חשוב לי לציין שהיא לא שאלה אותי אם אני מאשר את העסקה בינינו היא רק הסבירה לי כמה זה עולה, בכל מקרה ההלוואה לא אושרה ועכשיו מחייבים אותי ב 692 ש"ח , עכשיו השאלה שלי כזאת : האם הוצאה לפועל יכולים לגבות את התשלום על סמך הקלטה טלפונית ???

פיטר

נראה כמו עוקץ.התקשרה עליי נציגה שאלה כמה שאלות לבירור ראשוני .לאחר שעתיים חזרה עליי ואמרה שאנו יכולים להמשיך ואני צריך לשלוח לה 3 תלושי משכורת.משהו הפריע לי בגישה(הרגשה שעובדים עלייך)ואמרתי שאני לא מעוניין. ומכאן התחיל ליהיות מעניין .הסוכנת אמרה לי שאני צריך לשלם לה 690 שייח על זה שהיא בדקה אם יתנו לי הלוואה (ללא שום טפסים) עבדה בשבילי כ-שעתיים לאחר מכן ירדה ל300 שייח ביטול.שלחתי אותה לחפש וישר ביטלתי כרטיס אשראי. פשוט עוקץץץץץץץץץ....

עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום

לירן שלום, ניתן להגיש התנגדות ולהעלות השתלשלות העניינים על הכתב ובהתאם יקבע דיון ויבחנו טענותיך. אשמח לעזור, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460

עדי

היי לירן גם אני פניתי אליהם ונאמר לי בדיוק אותו הדבר איך ייתכן שהם עושים עבורך אם מהתחלה אתה נותן להם את כל הפרטים המזהים מהיכן לי לדעת שבאמת התאמצו לעזור לי ושלא אושרה הלוואה דורשים 690 גם בשיחה המוקלטת שאלתי אם אני אמורה לעשות איזשהי העברה בנקאית לתשלום והפקידה טענה בשום פנים

אתי

גם אני פניתי איליהם , הם לא ציינו את גובה העמלה שהם לוקחים. והם גם לא אמרו שבמידה וההלוואה לא מאושרת הם עדיין לוקחים את העמלה. במקרה שלי שלחתי להם את הניירת ביום שישי בבוקר, וביום ראשון לאחר שעשיתי בירור, הודעתי להם שאין טעם שייטלו בנושא כי אנני מעוניינת לקחת הלוואה. התקשרה אליי הנציגה שלהם ואמרה שהם כבר התחילו בטיפול (שזה לא הגיוני). וגם אם אנני מעוניינת בהלוואה הם מחייבים אותי בעמלה. מה אפשר לעשות??? זה נראה לי לא חוקי. אשמח לקבל תשובה

יריב

אני קיבלתי מהם הלוואה פרטית לשיפוץ על סך 36000 ש"ח באמצעות הבנק והשירות היה מהיר, אין מה לעשות בשביל שירות צריך ללשלם

מאירה

אני מחכה לתשובה מהם. אגב 690 לא כולל מעמ. עם המעמ זה 800..אף אחד פה לא ציין זאת?! אני מקוה שתאושר הלואה באמת.. אבל לי היא אמרה שהכסף ייגבה לאחר בדיקה ראשונית ואישורה... אני מקוה שזה לא עבודה בעיניים אעדכן

אלכס

בדיוק המקרה שלי ! הם לקחו ממני אשראי, וציינתי מהם שמדובר באשראי מחשבון שעומד להיסגר וכי אינני מעוניין שיחייבו אותו בכל זאת - יצא חיוב. כעת אני מחכה בחוסר אונים לתשובתם בעניין ההלוואה. ואכן מדובר ב 800 שח כולל מעמ, ומראש ציינתי שזה אבסורד לשלם סכום כזה על עמלת תיווך. אולי אפשר יהיה להתאגד ולהגיש תביעה ייצוגית ?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים