לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רוני

משיכת פיקדון ושבירת תכנית חיסכון

לפני כמה חודשים , פקיד של פועלים connect שכנע אותי טלפונית לשים את כספי בתוכנית חיסכון לטווח ארוך ,בסביבות 100,000 ש"ח,כנראה שלא הבנתי אותו כל כך טוב כי הייתי משוכנע שהוא אמר שאני יכול תמיד לשבור את התוכנית אבל לוותר על כספי התשואה. האזנתי עכשיו לשיחה והוא מבחינתו אמר את פרטי התוכנית באופן מדוייק,אך כנראה שכשמוצפים במידע בתחום שלא כל כך מבינים פה אז קשה לקלוט הכל דרך הטלפון. עלה לי צורך למשוך את הכספים ואתמול פניתי לבנק בבקשה לשבור את תוכנית החיסכון, אך להפתעתי אמרו לי שאין הדבר אפשרי ,והציעו לי לקחת הלוואת גישור בריבית גבוהה.. יש לציין שמעולם לא הוצגו בפניי בכתב פרטי התוכנית ולא הייתה לי הזדמנות הוגנת להבין בדיוק לאן אני נכנס. גם לא חתמתי על שום דבר. והבנק מאלץ אותי לחכות לתחנת היציאה הראשונה,שהיא בעוד מעל לחצי שנה אך את הכסף אני צריך עכשיו. והאם בעת מעבר בנק גם כספיי הפיקדון עוברים איתי ושם אולי יוכלו להציע לי תנאים נוחים יותר לפרעון של התוכנית? והאם יש מקרים חריגים שבהם הבנק בכל זאת מאפשר לבן אדם למשוך את כספו? אני מעולם לא שילמתי ריבית לאף אחד ואין לי כוונה לשלם לבנק גם בסיטואציה המגוחכת הזאת ,ככה שאני אובד עצות ,ואשמח לדעת אם יש לי מה לעשות במקרה הזה. רוב תודות

עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום

רוני שלום, ככל הנראה לאחר אותה שיחה עם הפקיד בנוגע לחסכון, נשלח אליך מכתב מהבנק עם תנאי ההלוואה. ניתן לבקש להיפגש עם מנהל הסניף ולבקש את עזרתו בקבלת החסכון או לפנות לעו"ד שישלח מכתב לבנק בקשר עם הנ"ל. בכל אופן, תמיד פתוחה בפניך הדרך לפנות לבנק אחר ולקבל הלוואה לחצי שנה בתנאים טובים ובריבית נמוכה - הלוואה המאפשרת לך לסגור אותה עוד חצי שנה וכד'. שנה טובה ובהצלחה, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום 03-9440550

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים