תביעת בנק כנגד לקוח - כאשר יש 2 חשבונות באותו הבנק
שלום, יש לי 2 חשבונות באותו בנק. בחשבון אחד יש יתרת זכות גבוהה ופקדונות גם כן בסכום גבוה. בחשבון השני היתה הלוואה שכמה מתשלומיה חזרו ונכנסו לפיגור. הבנק החליט בחשבון השני לאחר כ 4 חודשי פיגורים כי לא היו פעולות בחשבון הזה, להעמיד את כל ההלוואה לפרעון מוקדם והגיש כנגדי תביעה על סכום קצוב על כל הסכום + שכר טרחה עו"ד. עכשיו לשאלות: 1. בחשבון מס' 1 עדכנתי כתובת למשלוח דואר אליי, ולא עדכנתי בחשבון מס' 2 כי חשבתי שיעודכן אוטומטית. הבנק שלח התראה לכתובת הלא נכונה בחשבון מס' 2 אשר לא הגיעה אליי, יתרה מזו המכתב נשלח עם שליח ובבדיקה מול דואר ישראל חזר לשולח (לבנק) כעבור 48 שעות. הבנק לא שלח לי אף מכתב לכתובת שעדכנתי בחשבון מס' 1 ולא יצר איתי כלל קשר עד לקבלת התביעה. מיד עם קבלת התביעה תוך 9 ימים הגעתי להסדר חוב עם הבנק בחשבון מס' 2. קודם כל האם בכלל זה תקין שהבנק מגיש תביעה כנגד לקוח שיש אצלו ב"כספת" פקדונות שלי בחשבון מס' 1 שעולים בכמה מונים על החוב שנוצר בחשבון מס' 2.? 2. מה לעשות בנושא הדיווח לBDI במקרה כזה??? הבנק הוא גוף בעל חוסן עצום משלי ובעל יכולות ואין ספק שלא פעל כאן בתום לב והייתי אומר אפילו ברשלנות. ממה שקראתי כל חובות הבנק לפעול בתום לב וכיוצ"ב נובעות מחוק החוזים ולא מדיני בנקאות. 3. תיקון 19 לחוק הבנקאות קובע כי בכל העמדה של הלוואה לפרעון מיידי יש לעדכן את הלקוח מראש כך שיוכל להיערך. - מצטער על הכתיבה הארוכה רק אוסיף כי באמת שלא ידעתי שהם הולכים לתבוע בחשבון מס' 2, ידעתי שיש מינוס וידעתי על הריביות אבל בוודאות הייתי סוגר את החוב אם היו מודיעים לי כי הבנק דורש את הכספים במיידי.
אופיר שלום, אסור היה לך להסתמך על הפקדונות. חזקה עליך שידעת על הפיגורים והיה עליך להסדיר יתרת החוב בהלוואה. יחד עם זאת, הבנק היה צריך לפעול בזהירות ולשלוח אליך מכתב התראה לכתובת המעודכנת טרם הגשת כתב תביעה. בשל הדירוג השלילי ב BDI אני ממליץ לפנות לבנק באמצעות מכתב על מנת שיעדכן הטעות שנעשתה וככל ויהיה צורך לנקוט בהליך משפטי למתן צו הצהרתי. אשמח לעזור, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-9440550
תודה על תשובתך המהירה, הזמנתי דו"ח עצמי בbdi מופיע רישום על דרישת חוב מהבנק (שלילי) ובאותו זמן מהבנק עצמו מופיעים 10 רישומים חיוביים של מסגרות אשראי והלוואה שמשולמת כסדרה. - ממש סיכום בקצרה של מה שכתבתי לך בהודעה הקודמת. (פרט לפקדונות שאינם מופיעים) בדרישת החוב מופיעה רמת חוב (1000-10000) ובחיוביים בכולם עד 25000. האם, מנסיונך, רישום מסוג זה בו החיובי עולה משמעותית על השלילי עלול ליצור בעיות וכל הלחץ שלי הינו בגדר סערה בכוס תה. או שאני אפעל בכל האמצעים העומדים לרשותי על מנת למחוק את הרישום. אציין כי אני סטודנט, אשתי בהריון וברצוני לרכוש דירה בטווח הזמן הקרוב. דבר נוסף הוא משך הזמן של הליך כזה ,מנסיונך, עד לקבלת פס"ד הצהרתי (במידה ואכן יידרש) מביהמ"ש והסרת הרישום. תודה רבה
שאלות נפוצות:
לי שושן