הכחשת עסקה בכרטיס אשראי בגין הונאת חיוב
שלום, במהלך טיול לאיטליה פרצה שריפה בדירה שהשכרנו, לאחר שחזרנו מבית חולים נאמר לנו מבעלי הדירה שחברת הביטוח שלהם יצרו קשר עם חברת הביטוח שלנו לצורך הסדר הנושא. לאחר יומיים במרחק 200 קמ מאיזור השריפה, התקשרו אלינו מחברת ויזה כאל בחשד להונאה בכ. אשראי. לאחר שסירבנו לעסקה חברת ויזה כ.א.ל אמרה שלא ניתן לסרב לעסקאות כבר כובדו באישור הבנק למרות שמדובר החריגה של יותר מ 200% ממסגרת האשראי שלנו. נאמר לנו ששנגיע לארץ נוכל להתחיל תהליך של הכחשת עסקה. שחזרנו לארץ נאמר לנו שלא ניתן להכחיש עסקה כיוון לאירוע היה בחול לכיוון שהתארחנו בדירה ו אנחנו " מכירים" אותם. לאחר אין ספור שיחות טלפוניות הם הסכימו לבקש מסמכים מבעל הדירה. לאחר 36 יום התקבלו המסמכים ולנגד עיננו ראינו שבעל הדירה זיף את החתימה. לאחר פנייתו החזרת לחברת ויזה כאל נאמר לנו שלא ניתן לזכות את החשבון למרות שהחתימה מזויפת ולא מדובר בהונאה. מהבנק נמסר בתגובה שאנחנו לקוחות טובים ולכן הם אישרו עסקאות וכן לאחר שרשמנו להם מכתב נאמר שזה הועבר למחלקה משפטית עבר יותר מחודש וטרם נמסר תשובה. יש לציין שבפועל הכסף עדיין לא ירד לי המחשבון. כל שיחות הטלפון שלי מול ויזה כ.א.ל מוקלטות אודה לייעוץ משפטי בהתאם. תודה
שני שלום, ברגע שמבוצעת עסקה ללא חתימה על שובר האשראי הרי מדובר בעסקה במסמך חסר. עסקה במסך חסר ניתן לבטל תוך 30 ימים מיום קבלת פירוט החיובים מחברת האשראי. במידה וחברת האשראי לא מבטלת העסקה ניתן להגיש כתב תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. אשמח לעזור, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-9440550
שאלות נפוצות:
לי שושן