לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אבנר

ביטוח חיים על משכנתא שנלקחה דרך הבנק למשכן

שלום, בשנת 2005 נלקחה משכנתא דרך הבנק למשכן. במהלך ההתקשרות בנושא נעשה גם ביטוח החיים וביטוח המבנה באותו מעמד מול אותו פקיד בבנק הפועלים. בשנת 2007 נעשה שינוי בביטוח כאשר נחתם הסכם ביטוח דרך סוכן חיצוני והונפקה פוליסה דרך חברת מנורה. במעמד ההתקשרות, נחתם טופס בקשה לביטול הביטוחים הקיימים והועבר לסוכן מטעם מנורה לאחר שהוא התחייב לטפל בנושא הביטול של הביטוחים הישנים. בבואי השנה לבצע מחזור למשכנתא, התברר כי במהלך כל השנים החל משנת 2007 ועד היום אני משלם כפל תשלום עבור ביטוח החיים. כאשר פניתי לחברת מנורה טענו כי את הפוליסה החדשה העבירו ב 2007 לבנק בצירוף ההוראה שלי לבטל את הביטוח הקיים. בפנייה לבנק משכן הפנו אותי לסוכנות לביטוח בטענה שהבנק אינו קשור לכך כלל. בסוכנות לביטוח טענו כי לא קיבלו כל הודעה על השינוי. למיטב ידיעתי הסוכנות לביטוח הנה בבעלות בנק הפועלים. הבנק עצמו קיבל את הפוליסה החדשה ממנורה ועדכן ברישומיו כי משולם ביטוח חיים למשכנתא דרך מנורה. אך עם זאת, המשיכו לחייב אותי בגין הביטוח הישן שנופק דרך הסוכנות לביטוח של בנק הפועלים. האם קיימת דרך לצאת מהתסבוכת הזו ואולי קיים סיכוי לקבל חזרה את התשלומים הכפולים ששולמו?. באופן עקרוני כמקובל במחוזותינו כל צד מפנה כל הזמן לצד השני ואני כלקוח מתרוצץ חסר אונים אשמח עם אוכל לקבל התייחסות כלשהיא לנושא

עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום

אבנר שלום, ניתן להגיש כתב תביעה כנגד חברת הביטוח הישנה. אשמח לעזור, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-9440550

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים