שינוי עמדת בנק לאחר שנים של עבודה
שלום רב הנני עצמאי בעל עסק הסולק כרטיסי חיוב של לקוחות . בכל יום בבוקר מבוצע העברה של כל הכסף כאשר בפועל בבנק רואים אותו עם הערך של אותו בוקר בלילה של המחרת בעיבוד נתונים לילי בשפת הבנק . אני בכל בוקר יודע כמה צריך לעבור לבנק ואף הבנק מקבל פקס העברה המאושר ע"י החברה הסולקת / מעבירה את הכסף . ז"א בבוקר שאני מושך כסף הבנק עדיין לא רואה את העברה בפועל ונותן לי מן אשראי וירטואלי מאחר ואני לא מנצל אותו באמת על פי האמור לעיל , השבוע הבנק "חטף סיבוב" וטוען כי זה סיכון בשבילו כאשר הוא אינו רואה עדיין את הכסף וכי את פקס האישור כל ילד יכול לשלוח לבנק כל זאת בהוראת מנהלת הבנק לאחר שאני ביקשתי הגדלת מסגרת והיא עקרונית אושרה !! "התעוררו בבנק" לאחר שנים של נוהג עבודה ואי חריגה , החלטה שכזו יכולה להפיל לי את העסק אבקש עיצה ואפשרויות אל מול מוסד "שמחזיק את החוק " והחלטותיו לעצמו תודה
ייתכן וסדר הדברים השתנה בשל חילופי מנהל או ביקורת שהסניף או החשבון עברו. על כל פנים, על פי דבריך ישנה מסגרת מאושרת ולא ברור מדוע לא לנצל אותה לאותו יום 'וירטואלי'. ככל והבנק אישר לא ברור מדוע מתנגד להעמדת המסגרת כיום. ללא קשר, ייתכן וכדאי לך לשקול לעבור לשיטת מימון חלופית ולא 'להתעסק' כל יום עם ניכיון כרטיסי האשראי אלא מימון לטווח מעט ארוך יותר. כפי שציין חברי על פניו עולה כי יש עילת תביעה כנגד הסניף. מה המשמעות 'כל ילד יכול לשלוח'??? ואם ילד שלח? הזיכוי בגיו הנכיון מועבר לחשבונך! מה החשש שלהם? לא ברור בכלל.
אילן שלום, נקודת המוצא, שתמיד ניתן להעביר את פעילות העסק לבנק אחר ולזכות לתנאים טובים יותר. במידה וכתוצאה מהתנהלות הבנק, שלא משקפת את הנוהג שהיה קיים עד כה, נגרמו נזקים אזי ניתן לתבוע את הבנק בגינם. בהצלחה, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-9440550
שאלות נפוצות:
לי שושן