ביטול ביטוח צד ג על יד הבנקים למבוטחי המשכנתאות
בעקבות ארוע בטוחי שחל בביתי גיליתי כי בטוח שרכשתי ביחד עם המשכנתא לפני 15 שנה אינו כולל צד ג. מסתבר שבשנת 2005 החליט המפקח על הבנקים להוריד בטוח זה מהבנקים. מי שלוקח משכנתא ויודע יעשה את הבטוח הנוסף במקום אחר או יבחר לעשות את כל הבטוחים במקום אחר. הבנקים לא טורחים ליידע אם לא שואלים. כך גיליתי ממקורביי כי גם הם אינם יודעים שאין להם בטוח צד ג. הבטוח שרכשתי בשנת 2000 כלל צד ג ולכן עצם זה שכיום אני מגלה להפתעתי שאני עלול ה להתבע בעקבות נזק שגרמה דירתי לדירת שכן .זה משהו חמור ואולי אף מחייב תביעה ייצוגית. לא ידוע לי ולא זכור לי שבאיזה שהיא צורה הבנק טרח לידע ולודא שידוע לי שאין לי בטוח מלא. נגרמה לי הפתעה גדולה כשגיליתי שאני בתת ביטוח ועלולה לשאת בעצמי נזקים. אין ספק שלו היתי יודעת על בטול בטוח זה היתי מעבירה את כל הבטוחים ומוסיפה בטוח זה במקום אחר או ממהרת לעשות בטוח נוסף במקום אחר. פניתי לבנק..לא קבלתי תשובה. גם אם אקבל הרי התשובה תהיה שזו החלטה מלפני כמעט עשר שנים על ידי המפקח. מה אני יכולה לעשות??? תודה.
רחל שלום, הבנק לא מבטח את הדירה שבגינה ניתנה המשכנתא. הבנק דורש לבטח את הדירה ובפועל חב' ביטוח כלשהי ביצעה הביטוח. יש לבחון האם במהלך השנים התקבלו אצלך הודעות מחברת הביטוח ובמקביל לפעול לקבלת הפוליסה המקורית. בכל אופן, במידה ויוגש כנגדך כתב תביעה יש לבחון האפשרות המשפטית להגיש כתב הגנה והודעת צד ג' כנגד חב' הביטוח שביטחה אותך. אשמח לעזור, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-9440550
שאלות נפוצות:
לי שושן