סכום מוגזם להקצאת אשראי ע"י לאומי ישיר
שלום. בבעלותי חברה בע"מ קטנה עם מחזור של פחות ממיליון ש"ח לשנה. במועד פתיחת החשבון הוברר לי שעלות הקצאת אשראי לחברה תהייה 0.55% לשנה מסכום האשראי. עברה שנה וחצי ולאחרונה בדקתי את החיובים בחשבון של החברה ולתדהמתי גיליתי שהם גבו אלפי שקליםעבור הקצאת השראי כשהסכום היה צריך להיות כמה מאות שקלים בלבד. כשפניתי לנציג הבנק (לקח שבוע של טלפונים למוקד כמה פעמים ביום + כמה וכמה אימיילים זועמים עד שהוא חזר אלי) הוא טען שמאחר והם לא קיבלו מסמך מרואה החשבון שלי שמצהיר שמחזור החברה היינו מתחת ל- 5 מיליון שקלים, באופן אוטומטי עמלת הקצאת האשראי עוברת ל "לפי מחירון עמלות של הבנק". כששמעתי זאת מייד שלחתי להם את האישורים עבור שנים 2014 ו- 2015 אבל הם בשלהם ולא מעוניינים להחזיר לחשבון את אלפי השקלים שגבו שלא בצדק. חשוב להדגיש שעד שגיליתי את דבר החיובים העודפים אף אחד מהבנק לא יצר קשר ולא הודיע שחסר להם האישור הנ"ל, לא טלפונית, לא באימייל ולא בכתב, מה שחורג מאופן ההתנהלות ה "רגיל" שלהם כשעל כל חריגה או בעיה הם יוצרים קשר. וכאן לדעתי מדובר בהתנהלות שמפרה את חובת תום הלב וחובת האמון כלפי הלקוח. הם פשוט ישבו ושתקו וניצלו את אמצב כדי לגבות עוד ועוד כספים שלא מגיעים להם ושלא נתנו שום שירות נו דבר מה בעל ערך כלשהוא. גם ההתנהלות שלהם עכשיו מאוד בעייתית: לקח לי זמן רב והרבה מאוד טלפונים למוקד עד שמנהל מלאומי ישיר חזר אלי טלפונית וטען שהם בסדר. שלחתי פקס לשירות לקוחות שלהם למס' הפקס שקיבלתי מהמוקד. מאז אף אחד לא חוזר אלי ואין אפילו דרך לאמת את קבלת הפקס על ידם. הם (נציגי "לאומי ישיר") פשוט ניתקו מגע ונראה שלא תהייה ברירה אלא לעבור למסלול משפטי מולם. מה אתם מציעים? מהי הדרך היעילה ביותר להוציא מ"לאומי ישיר" את מה שגזלו? שאתבע את לאומי ישיר בתביעות קטנות? חברה בע"מ יכולה לתבוע בתביעות קטנות?
אלי שלום, לחברה בע"מ אין אפשרות להגיש כתב תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. לכן, עליך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום שיבחן הדברים ובהתאם יגיש כתב תביעה כנגד הבנק. בהצלחה, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום
שאלות נפוצות:
לי שושן