זכויות אשה פרודה
שלום לך, לקטין יש זכות למזונות, ויש לו ולאביו זכות לפגוש אחד את השני. לך יש זכות למזונות אולם היא כפופה לתנאים שונים: הכנסותיך, רכושך, התנהגותך ואשם בפירוד. יש באופן עקרוני זכות למחצית מהרכוש שנצבר במהלך הנישואין. יש גם באופן עקרוני חובה למחצית מהחובות שנצברו במהלך הנישואין. יש גם זכות עקרונית לכתובה, אבל זה גם נושא שתלוי בנסיבות, וקשה יותר לקבל אותה. אי אפשר ללמד את כל התורה על רגל אחת, ולכן מומלץ לפנות לייעוץ אצל עורך דין, לשטוח בפניו את מלוא הסיפור והנסיבות, והוא יוכל לנתח איתך בדיוק מה הזכויות ומה החובות, וכיצד כדאי לך לכלכל את צעדיך. מיכל דבירי רוזנבלט, עו"ד
אני לא גר עם אשתי כבר חצי שנה. לא עשיתי הגשתי בקשה לגירושין לאור הייעוץ של העו"ד. אני באופן עקרוני רוצה להתגרש. אשתי לא מוכנה לתת לי גט בעיקר לצורך סחיטה. שאלתי היא: באיזה תנאים אם בכלל, מותר לי לצאת עם נשים אחרות בצורה גלויה ועם כל הנלווה לכך כגון מגורים משותפים וכו' ? האם לבית הדין זכות למנוע ממני לקיים יחסי מין עם נשים אחרות שזה צורך בסיסי בעוד שאם לא הייתי מקיים יחסים עם אשתי אז היא הייתה יכולה להתגרש ממני ולקבל כתובה. יכול להיות דבר כזה?
גם כשאתה נשוי (בתנאי שאתה ממשיך לקיים איתה גם יחסי מין). לה, לעומת זאת אסור. ככה זה השוביניזם הדתי. לכן פירוד לא מונע ממך לקיים יחסי מין אבל ממנה כן. תהנה
הי, אני ובעלי בהליכי גירושים הוא עזב את הבית, יש לנו 2 בנים בני 5 ו - 3, רציתי לדעת כמה מזונות + מדור מגיע לי... אנחנו רוצים לסיים יפה ללא עודכי דין ובתי משפט, הוא רוצה לשלם 3000 ואני מתעקשת על 3500 האם כדי לי להתעקש??
שאלות נפוצות:
שי אאאאא