מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים
2 שאלות לגבי תביעת שכן על השגת גבול/מטרדים
לעו"ד ברצוני לדעת משהו, השכן שלי בנה פרגולה תחת חלונותיי מעל גובה דירתו והיא מגיעה עד לגובה רצפת דירתי שזה בגובה רב מעל הדירה שלו, הוא לא טורח לנקותה ויש המון לכלוך שם למעלה דבר שלא נעים לראות וגם מטריד תברואתית, בנוסף חתולים קופצים לשם גם וזה מגעיל ומפריע לי אישית, האם קיימת לי עילת תביעה בגין מטרדים ליחיד או אפשר להוציא לה צו הריסה מנהלי? בשעה שאין היתר לבניה הזו אך האם מתבססת לי עילת תביעה בגין זה או לוותר. תודה והמשך יום טוב.
הגשת גבול של שכן / מטרדים. שלום רב, יש לבחון היטב את הנתונים של הפרגולה שהקים השכן, והאם המידות שלה והמבנה שלה עומדים בתקנות התכנון והבנייה. עקרונית על פי התיקון לחוק התכנון והבנייה מותר לבנות פרגולה ללא היתר אבל במסגרת ההגבלה הקבועה בתקנות התכנון והבנייה (עד 50 מ"ר, גג הצללה בלבד עם מרווחים קבועים וכו'), ולהודיע לעירייה בצירוף אישור מהנדס על בניית הפרגולה. ככל שהוא לא עשה כן או לא הגיש בקשה להיתר על גודלה החריג של הפרגולה זו עבירה על חוקי התכנון והבנייה. בכל מקרה מומלץ לנסות ולהמנע מסכסוך עם השכן ולהידבר איתו בנוגע למטרד הקיים ולנסות להגיע להסכמה על ניקוי הגג של הפרגולה. ככל שנדרש אתה מוזמן לפנות למשרדנו על פי הפרטים המפורטים באתר
שאלות נפוצות:
ענת קדוש