לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רוני שמואלי

נזילה אצל שכן בקומה שאינה גובלת בגג

אני ועד הבית בבניין בו אני גר. שכן שמתגורר בקומה האחרונה בדירה דו מפלסית דורש מהועד לממן תיקון נזילה ועבודת איטום יקרה בגג הבניין. הרטיבות היא בקומת הראשונה של הדירה שלו, ולא בקומה העליונה שגובלת בגג הבניין. הדייר הזמין בעל מקצוע מטעמו שטען שהרטיבות אכן מגיעה מהגג, אבל לא הצליח להראות לי איך הגיעה הרטיבות לקומה שאינה גובלת בגג. הדייר מאיים בתביעה נגד ועד הבניין. האם אני צריך להביא בעל מקצוע על חשבון ועד הבית כדי להוכיח שהנזילה לא קשורה לגג שהוא הרכוש המשותף, או שהדייר הוא זה שצריך להוכיח שהנזילה מגיעה מהגג. האם ועד הבית צריך לממן את ההוצאה של הדייר על מומחה מטעמו? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

נזילה אצל שכן בקומה שאינה גובלת בגג. ככל שהשכן טוען כי על וועד הבית לשאת בעלות התיקון של גג הבניין כשהרטיבות היא בקומה שאינה גובלת בגג, עליו להראות באמצעות חוו"ד מקצועית (ואם יש לו ביטוח הוא יכול להיעזר באנשי המקצוע מחברת הביטוח שלו) את מקור הנזילה שגורמת לרטיבות בקומת הקרקע. אם יגיש תביעה הרי הוא ייאלץ לעשות כן בכל מקרה. אפשר לנסות להידבר עם השכן ולהגיע איתו להסכמה בכתב כמובן, שהועד יביא מומחה מטעמו וככל שיתברר שהנזילה בקומת הקרקע אינה קשורה לרכוש המשותף של הבניין, השכן יישא בעלויות המומחה במלואן.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סכסוכי שכנים