מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים
גיזום צמרות עצים מוגנים
יש לי עץ אלון גדול בן 50 שנה שגובהו כ 12 מטר. העץ עושה לי הצללה בקיץ ולמעשה ממזג לי את הטמפרטורה בבוסתן שיש לי בחלקה .שכנים שרכשו בית קרקע הצמוד אלי ובנו בריכה בסמוך לגבול המשותף. בזמן השלכת - בחורף- מקצת מהעלים מצמרת העץ עפים לשטחם ולבריכה שלהם. הם פנו לבית המשפט בתביעה שאגזם את צמרת העץ ובעצם להשחיתו, לא תהיה הצללה ולא איכות חיים . האם בית המשפט יכפה עלי את גיזום העץ למרות שהשכנים יכולים לכסות את הבריכה ביריעת בד בחורף , שמימלא אינם משתמשים בבריכה .האם החלטה על גיזום תהיה בעלת אי סבירות קיצונית ? .תודה
גיזום צמרות עצים מוגנים. שלום רב, החוק מאפשר לשכן לגזום ענפים של עץ השייך לשכן והגדל סמוך למיצר, במידה וענפי העץ או שורשיו פולשים לשטחו וגורמים לנזק או למטרד במידה בלתי סבירה ואף לתבוע ממך את העלויות. מהי מידה בלתי סבירה? זוהי החלטה הנתונה לביהמ"ש. עקרונית, גיזום של צמרת עץ בגובה של 12 מטר, אינה אמורה להשחיתו אולם כאמור מאחר וכבר הגעתם לביהמ"ש מומלץ לבחון אפשרות להגיע עם השכן להבנה על גיזום מדורג על מנת שלא לפגוע בהצללה לחלוטין ומנגד להפחית את כמות העלים הנושרת לכיוון השכן. נשמח לסייע ככל ויידרש בהמשך ואתה מוזמן לפנות למשרדנו
שאלות נפוצות:
ענת קדוש