מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים
חומה שחורגת לשטח שלי ושכן שהתקין צינורות של מזגנים לגינה שלי
שלום, אני גר בבית פרטי צמוד קרקע. עכשיו 2 שכנים קנו 2 בתים שגובלים לגינה שלי (גם בתים פרטיים). ויש לי איתם בעיות. עם הראשון הסיפור הוא כזה: לפני 50 שנה, הגבול שלי עם השכן היה פתוח, ואז מה שקרה זה שאנשים זרים היו נכנסים לי לחצר ועושים "קיצור דרך" לרחוב אחר דרך אותו הגבול. בנוסף לא טוב שזה פתוח. לכן אבא שלי בנה חומה מבלוקים. הבעיה שהוא בנה אותה לא בדיוק במקום הנכון. אז היא יצאה לו עקום ובאלכסון. למעשה כל החומה הזאת נמצאת בשטח שלנו ואפילו יותר. בצד אחד של החומה מגיע לי כ-60 ס"מ, ובצד השני כ-40 (אבא שלי אמר לי בפירוש שבנה אותה עקומה ולא בגבול הנכון, הוא נפטר ואי אפשר לשאול אותו עוד שאלות). אז אותו בעל בית שהיה בזמנו בנה על חצי מהחומה את הבית שלו כאילו שהחומה זה קו האמצע. (יש לי גם שרטוטים ישנים שמראים בבירור שהחומה חורגת לשטח שלי.) זה מה שהיה במשך כל השנים האלה. עכשיו הבית נמכר. ובעל הבית החדש הרס את הכל ובונה בית חדש. הבעיה שעל אותה החומה הוא בונה על חצי מהרוחב שלה עוד חומה. ואני לא מסכים לזה. אני רוצה לנצל את כל הבניות וההריסות האלה על מנת לקבל את השטח חזרה. אני הסברתי לו שזה חורג אבל הוא לא רוצה להקשיב. הוא אומר שהמודד קבע שזה השטח והוא קיבל את כל האישורים. אני חושב שהמודד קבע את המדידות לפי המצב הקיים. וגם כנראה לא כתוב בעירייה שיש חריגה. מה עושים במצב כזה? לגבי השכן השני. הוא משפץ את הבית שלו. עכשיו הקיר של הבית שלו גובל עם הגינה שלי. ועל אותו הקיר הוא הוציא עכשיו צינורות של מזגנים עם ניקוז לתוך החצר שלי. אמרתי לו שזה אסור. הוא לא מוכן להוריד אותם, הוא אומר שאין מקום אחר. אבל בשבילי הוא יעביר את הניקוז למקום אחר. אבל אני לא מאמין לו כי הוא שיקר אליי בכמה דברים. מה גם שלפי מה שראיתי אין אפשרות להעביר ניקוז למקום אחר. אני לא רוצה את הצינורות האלה בשטח שלי בכלל. הוא טוען שזה חוקי ומותר לו. מה עושים? תודה מראש על תשובה!
חומה שחורגת לשטח שלי, שלום רב, כדי לבחון את השאלות שהעלית נדרש לפנות לעירייה למחלקת ההנדסה ו/או לועדה המקומית לתכנון ובנייה ולנסות לקבל מהם תשריטים לפיהם נרשמו הזכויות בטאבו, תמונות של החומה שבנה אביך. ככל שבתשריטים הישנים נרשמו הזכויות בטאבו בהתאם למגרש הגדול יותר לפני בניית החומה, ייתכן וקיימת עילת תביעה כנגד השכן להשבת הזכויות. במידה ולא, בהחלט יוכל לטעון השכן שמאחר וחלפו למעלה מ-50 שנה ולא טענתם כל השנים האלה להשבת הזכויות במקרקעין, עילת התביעה שלכם התיישנה. בנוגע לבעיית המזגנים, רצוי להיעזר בתמונות של המזגנים וצינורות הניקוז כדי לבחון במה בדיוק מדובר. מומלץ לפנות בשתי הסוגיות לייעוץ מקיף. נשמח לסייע ככל ותפנה למשרדנו בדרכים המקובלות
שאלות נפוצות:
ענת קדוש