מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים
איטום גג ובניה של השכן בגג
שלום רב אנחנו 3 דיירים רוצים לעשות איטום בגג, הסכום שמצאנו הוא 10,000 שח אחריות ל10 שנים , מה שידוע לנו שהדייר בקומה 4 מוציא אישורים לבניה ובסופו של דבר רוצה לבנות מתישהו בין שנה לשנתיים. העניין הוא שאנחנו משלמים סכום מלא כרגע כולנו משתתפים האם בזמן הבניה הדייר שבונה על הגג אמור לשלם ולהחזיר לשאר הדיירים סכום יחסי. לפי הנוסחה שכל דייר 3,333 שח שאמור לשלם לחלק ל120 חדשים (10 שנים אחריות) יוצא כל חודש 27.7 עכשיו הוא טוען שיבנה בעוד שנתיים אחרי כל האישורים אז בפועל אנחנו כולנו יחד נהנים מהאיטום במהלך השנתיים שזה יוצא סכום 666 בערך, האם ההפרש שנשאר 2666 שקלים מתוך 3,333 שהשקענו הוא אמור להחזיר לנו כסכום יחסי? כי בפועל רוב השנים הוא יהנה מהאטימה הזאת. הגג מתבטל לכלל הדיירים שמתחתיו כי הבניה על הגג עוברת אוטומטית כרכוש למי שבונה עכשיו הוא טוען שלפני שנה או שנתים הוא עשה איזשהו יריעת איטום זמני בלי ליידע את השכנים כי כבר אז היה בעיה עם נזילה ונזק התחלתי בדירה שלו ולא פנו אלינו בכלל לשאר הדיירים שצריך לעשות אטימה טובה. והשנה בחורף נהיה לו נזק רציני בדירה אז הוא בא ואמר אתה בא אלי עם החזר סכום יחסי? אז יש לי נזק בדירה עם הקירות אחרי החורף האחרון שהיה גם אני יכול לבקש ממכם כסף על שיפוצים. אני אמרתי לו קודם כל לא פניתם אלינו ולכלל הדיירים אתם באים ואומרים לנו רק השנה שיש את הבעיה הזאת. ואם אנחנו מחוייבים זה רק מה שקורה בגג עצמו ולא מה שקרה בדירה שלך אם אנחנו צודקים לגבי הסכום היחסי איך ומה אנו צריכים לעשות? והאם לכתוב בדף בניסוח וכולם יחתמו ואם כן מה צריכים לכתוב בדף שכולנו נחתום אשמח ליעוץ שלכם תודה רבה
ניסן שלום. ככל שהגג שייך לרכוש המשותף, הרי חובת התשלום בגין האיטום חלה על כל הדיירים. לעניין נזקים שנגרמו, ככל שהנזקים נגרמו מהרכוש המשותף, חובת התשלום בגין הנזקים חלה על וועד הבית
שאלות נפוצות:
ענת קדוש