לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיתר

תביעת בית מלון עקב רשלנות

ברצוני לדעת אם יש עילה לתביעה נגד מלון בגין נזק קל בגוף ועוגמת נפש עקב רשלנות בית המלון בעת שהייה בשטח הבריכה דרכתי על רשת הפלסטיק שמכסה את תעלת הניקוז אשר מקיפה את הברכה ואז קרסה הרשת ונפלתי בבור התעלה.. צוות המלון הודה בבעיה והציב מחסום לאחר התאונה. וכאמור נפצעתי ברגלי ובידי דבר שהגביל אותי באופן משמעותי במהלך שהייתי במלון וריתק אותי ואת משפחתילחדר. שלא תיקנו את רשת תעלת הניקוז שעשויה מפלסטיק וכתוצאה מכךהתובעת נפשה במלון והתרחצה בבריכת השחייה. בעת שביקשה התובעת לצאת מבריכת המלון באמצעות סולם הברזל שמוצב על קיר הבריכה והניחה את רגלה על רשת הפלסטיק שמכסה את תעלת הניקוז אשר מקיפה את הבריכה, קרסה הרשת שהייתה שבורה ורגלה של התובעת שקעה בתוך התעלה.

יגל קוליאדוב

שלום.. יצאתי לחופשה באילת לבית מלון.. ובחדר היה מיטה עם שידה שמעל השידה יש זרוכית עבה ומתחת למיטה יש שטיח מרובע.. הרגל שלי נתקלה בשטיח המרובע שנמצא מתחת למיטה ככול הנראה יתקפל שדרכתי עליו ונפלתי אל תוך השידה עם הזרוכית העבה ... המכה שקיבלתי נימצאת בארובה של העין .. לאחר חצי שעה אחרי שנרגעתי מהבכי והכאב ההתחלתי.. ירדתי ללובי של הכניסה.. ופניתי לאחד העובדים בדלפק של המלון.. הראתי לו את המכה והוא הציאה לי יוד וצמר גפן.. שדאג להגיד לי שאין לו איש שיטפל בי.. ושזה הדבר היחידי שיש לו בתור עזרה ראשונה... אני בתמימותי.. חזרתי לחדר.. השאלה שלי למה אני זכאית בעניין תביעה.. האם אפשר לתבוע מקרה כזה שבעצם לא קיבלתי שום טופש שהייתי בקבלה.. ולא יתפנתי לבית חולים.. ישמח לתשובה..

עו"ד אריאל פרויליך

אכן לפי התאור היתה רשלנות. השאלה החשובה יותר היא שאלת הנזק. אם הנזק לא דרש טיפול רפואי ממשי (אישפוז , חבישות, זריקות, תפרים, גיבוס וכד') מדובר למרבה המזל בנזק קל שהפיצוי בגינו עשוי להיות זניח.

עו"ד אריאל פרויליך

על כל מעשה רשלני שגורם לנזק יש עילה לתביעה. השאלה היא גובה הנזק שנגרם והכדאיות הכלכלית להגשת תביעה כזאת. הכדאיות הכלכלית בהגשת תביעה במקרה הנדון קשורה לשעור הנזק שנגרם. אם העניין הסתיים בכאבים שגרמו ל "ריתוק לחדר" אין לדעתי כדאיות כלכלית לתביעה משפטית.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות