לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אייל א

האם עו"ד מחוייב להחזיר שכר טרחה?

שלום, בהסכם שכר טרחה בתביעה (קבוצתית) מול הביטוח הלאומי הוסכם על תשלום מקדמה בלתי חוזרת ובנוסף אחוז מסויים מכל סכום שישולם במסגרת התביעה. בסיום התהליך קיבלתי תשלום מהביטוח הלאומי, אך לאחר בירור נאמר לי, כי מאחר והנסיבות שלי בתיק נופלות בתחום אפור, קיימת אפשרות שביטוח לאומי עלול לדרוש בעתיד שהסכום ששולם יוחזר. עורך הדין שטיפל בתיק הסתיר ממני עובדה זאת ורק לאחר לחצים הודה שהתרחיש בסבירות נמוכה אך אפשרי. לשאלתי האם במקרה כזה יוחזר לי שכר הטרחה ששולם (למעט המקדמה), השיב עוה"ד ששכר הטרחה מהווה תמורה עבור שעות העבודה והייצוג המשפטי ולכן לא יוחזר (כאמור, בהסכם שכ"ט מופיע רק תשלום של אחוז מכל סכום ששולם ואין ציון לתשלום בעבור שעות עבודה). שאלותיי הן: - האם לפי הסכם שכ"ט, עוה"ד מחוייב להחזיר את שכה"ט אם הכסף יידרש בחזרה והאם יש לראות במקרה כזה כאילו הכסף לא שולם מלכתחילה? - האם יש טעם לפנות לגורם כלשהו בהקשר זה (למשל לשכת עורכי הדין) לצורך הבהרת העניין בטרם התשלום לעורך הדין? - האם יש הצדקה לעיכוב בתשלום שכר הטרחה (עד לסיום הבירור לעיל) לאור תשובתו של עורך הדין? (אין מחלוקת באשר לתשלום במצב הנוכחי). האם יש צורך להשיב בכתב לתשובתו של עוה"ד על מנת להבהיר שתשובתו סותרת את הסכם שכה"ט ועל מנת שלא ייפגעו זכויותיי לדרוש את הכסף העתיד במידה ויידרש? תודה, אייל

אור גל-און, עו"ד

שלום רב, מדובר בסוגייה נרחבת מידי למסגרת מצומצמת זו. לראייה, כמות השאלות המונחות. מומלץ לקבל ייעוץ מלא וסודור בנושא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח