לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ארז

שכר טרחה במשפט צו ירושה

היי , במשך כמה שנים אני מנהל משפט לגבי צו ירושה. מכיוון שבתחילת דרכי לא היה לי כסף לעורך דין, מצאתי עורך דין שהסכים לטפל לי בתיק. בתמורה ניסחנו חוזה שטוען כי "שכר הטרחה יהיה 25% + מע"מ מכל סכום שישולם, מכל גוף שהוא. עורכי הדין יגישו מכתבים, בקשות או תביעות כדי להשיג לי כספים ולא יגבו כל שכר בגין הופעות לדיונים. הודעות ואגרות אני אשלם, הודעות שייפסקו ע"י בית דין או בית משפט ושכר טרחה יהיו שייכים לעו"ד". בדיון האחרון בבית המשפט פסק השופט שאקבל 60 אלף שקלים מהעיזבון ובנוסף פסק שכר טרחה לעורך הדין בגובה של 12 אלף שקלים. כעת העורך דין דורש גם 25% פלוס מע"מ מ60 אלף השקלים הללו. והשאלה שלי: מה השכר הסופי אותו העורך דין אמור לקבל? האם הוא צודק בטענתו לקבל את 25% + מע"מ מה60 אלף שקלים בנוסף לשכר טרחה שכבר קיבל? כרגע המצב הוא שהעורך דין קיבל 12 אלף + 15 אלף + 3 אלף מע"מ כלומר 30 אלף ואני קיבלתי בסה"כ 42 אלף. פשוט נראה לי קצת תמוה שבסופו של העניין העורך דין קיבל 42% מסך כל הכספים ששולמו בכל המשפט ואני קיבלתי רק 58%. האם זה הוגן ולגיטימי?

עו"ד אור גל-און

מדובר בשאלה רחבה מידי לפורום זה, ומומלץ לקבל ייעוץ סדור. יחד עם זאת, שכר עורך הדין אמור להיקבע ע"פ האמור בהסכם שכה"ט עליו חתמתם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח