benitae@walla.com
שלום, אני מיוצגת ע"י עו"ד מזה 3 שנים בתיק של תאונת דרכים. אני לא מרוצה מהטיפול שלו בתיק ובנוסף בכל פעם שאני שואלת שאלה הוא צועק ואומר שהוא לא עובד אצלי. התיק עבר חוו"ד של מומחה אחד שקבע 2.5 אחוז נכות וכרגע מחכים לחוו"ד של נירולוג הוא שלח מס' מכתבים כי הנתבעת לא משלמת לנירולוג וזה בטיפול. אני מבקשת לדעת כיצד אני מתנתקת ממנו בשלב הזה וכמה אצטרך לשלם לו אם יש אחוז קבוע במקרה כזה? או שיכול לדרוש ככל שנראה לו ולעכב לי את מסירת התיק? תודה
אין ביננו שום הסכם והנסיבות הן שהוא מתנהג בצורה לא יפה וכל פעם שאני שואלת לגביי התיק הוא אומר שהוא לא עובד אצלי ושאפסיק "לחפור" בנוסף הוא מעליב אותי בדבריו ואמר שבגלל שאני חופרת יוציא לי רק 5,000 ש"ח בקיצור לא מרוצה. איך אני את שכ"ט יש משהו מקובל??
שלומית, אין דרך אחידה לקבוע זאת, אלא יש לבחון כל מקרה לפי נסיבותיו, לרבות ע"פ מה שסוכם ביניכם, מה שנעשה בפועל וכדו'.
שלומית שלום, באופן עקרוני לקוח רשאי להחליף ייצוג, אולם זה לא פוטר מתשלום שכ"ט לעורך הדין המוחלף. לגבי התשלום הנ"ל, אזי הוא נעוץ ראשית בהסכם שכה"ט הקיים ביניכם, כמו גם בשלב הטיפול בתיק, מהות הפעולות המשפטיות שנעשו, סיבת ההחלפה וכדו'. עו"ד מוחלף רשאי לעכב מסמכי הלקוח בידו (ככל שלטעמו לא שולם לו שכר טרחתו), אולם זאת בכפוף להגשת תביעה מתאימה מטעמו בתוך פרק זמן של 3 חודשים.
שלומית שלום, באופן עקרוני לקוח רשאי להחליף ייצוג, אולם זה לא פוטר מתשלום שכ"ט לעורך הדין המוחלף. לגבי התשלום הנ"ל, אזי הוא נעוץ ראשית בהסכם שכה"ט הקיים ביניכם, כמו גם בשלב הטיפול בתיק, מהות הפעולות המשפטיות שנעשו, סיבת ההחלפה וכדו'. עו"ד מוחלף רשאי לעכב מסמכי הלקוח בידו (ככל שלטעמו לא שולם לו שכר טרחתו), אולם זאת בכפוף להגשת תביעה מתאימה מטעמו בתוך פרק זמן של 3 חודשים.