שכר טירחה בתביעת נזיקין הכוללת לשון הרע
ברשותי דירה שביקשתי למכור לאחר שעברה שיפוץ יסודי. היו *מספר קונים* שלאחר מו"מ הגיעו איתי עד לסיום *שלב טיוטות חוזים* ורגע לפני חתימת חוזה המכר הגיעו שכנים בבניין ששונאים אותי ודיברו במזיד עם אותם קונים פוטנציאליים ואמרו להם שקרים ובין היתר: 1. המחיר שאני דורש הוא מופקע ולא סביר ואם אני לא עושה להם (לקונים) הנחה אז שלא יקנו ממני את הדירה 2. שקניתי את הדירה במחיר מסויים (מדובר בשקר גס, זה רחוק מלהיות המחיר האמיתי) ואני רוצה "לעשות עליהם סיבוב". 3. שישנם ליקויים רבים וחמורים כולל ליקויי קונסטרוקציה וצנרת וכי הדירה מסוכנת למגורים (שוב שקרים גסים, הדירה נבדקה עם קונסטרוקטור וכל תהליך השיפוץ לווה בפיקוח אדריכלית ומהנדסים). 4. שהם מתנגדים לאפשר לבצע כל שינוי בחצר של הבניין והם רוצים לעשות שם חניה. 5. שאין חניות באזור (סתם על מנת להפחיד ולהרתיע אותם). 6. שהם קונים את הנכס מנוכל ורמאי (אני). ראוי לציין שכל הדברים שהם אמרו ללקוחות הפוטנציאליים שלי הוקלטו הן על ידי והן על ידי חוקר פרטי ששלחתי מטעמי שהתחזה לקונה פוטנציאלי. השכנים הגדילו לעשות כשגרמו לי לנזקים ברכוש שלי ועל כך גם הוגשו שתי תלונות במשטרה. כעת, אני מעוניין להגיש נגדם תביעה אזרחית בגין כל ראשי הנזק העומדים לרשותי (ממוניים ולא ממוניים). על פניו התייעצתי עם מספר עורכי דין שאמרו לי שמדובר בתביעת נזיקין, המשלבת לשון הרע, וגם הפסד על נזק שנגרם כתוצאה מכך שהדירה "נשרפה" בשוק ועד עכשיו לא הצלחתי למכור או להשכיר אותה (אחרי קבלת חוות דעת מומחה של שמאים ומתווכים). להערכתי מדובר בתביעה בסך כ-200,000-300,000 ש"ח (כשבתוכם כבר קיימים 100,000 ש"ח סטטוטריים על לשון הרע במזיד). עורך הדין שפניתי אליו מבקש שכ"ט של 10,000 ש"ח + מע"מ על הטיפול בתיק בסגירה במו"מ ואם הולכים על תיק מלא כולל דיונים בבתי משפט אז 30,000 ש"ח. האם השכ"ט שהוא מבקש הינו ריאלי? לפי מה מתבצע התחשיב?
אמיר שלום, אין מדובר בשאלה האם השכר ריאלי או לא, מכיוון שכל עורך דין מבקש שכר ע"פ שיקול דעתו, הנובע מניסיונו, המוניטין שצבר, מורכבות התיק וכדו'. כמו כן, משאלתך עולות מס' סוגיות נוספות, ואשמח להשיב עליהן. נא פנה אליי ישירות במשרדי (03-6033232).