שכר טרחה למספר מייצגים
ב-2008 נהרגה בת בתאונת דרכים . אז פניתי לעורך דין, שמיד הגיש תביעה בעניין לבית משפט עוד לפני קבלת צו ירושה . חתמתי לו שכר טרחה בזמנו על 20 % . בגלל שעברתי מגורים ממרכז לצפון הארץ החלפתי עורך דין . עורך דין מס' 2 חתם אותי על שטר חוב לטובת עורך דין ראשון בגובה 4 % מכל סכום שיבוא בתביעה , ו-10 % חתמתי אז בשבילו. עורך דין מס'2 בתיק תאונת דרכים לא הספיק לעשות כל פעולה חוץ מפעם להגיש בקשה לדחיית מועד הדיון ובתיק צו ירושה פעם לא הגיע לדיון הקבוע ללא להודיע לבית משפט וגם לי , פעם איחר בשעתיים ועוד... אז עזבתי אותו מיד ועברתי לעורך דין מס'3 שמעבודתו אני דבקה מרוצה מאוד . אכשיו שאלה שלי : האם אני חייבת ובאם כן אז כמה לשלם שכר טרחה לעורכי דין 1 ו-2 .
שלום רב, מדובר בשאלה מורכבת עם מעט מאוד נתונים אבל אנסה להשיב. באופן עקרוני עורך דין מוחלף זכאי לשכר, וזאת ע"פ הסכם שכה"ט שקיים בינו לבין הלקוח או בהתאם לסיכום שנערך עם הלקוח בעת סיום הייצוג (ומשאלתך אני מבין שעם עורך הדין הראשון היה סיכום בנושא זה). בהיעדר סיכום כאמור או במידה והנושא לא מוסדר בהסכם שכה"ט, אזי עורך הדין המוחלף זכאי לכל הפחות לשכר ראוי בגין עבודתו (וייתכן שגם לשכר נוסף שנגזר מתוצאת ההליך - וזה תלוי בין היתר מסיבת סיום הייצוג).