עורך דין בוטה
כמה סכום ל30 אחוז עליי לשלם לעורך דין שלקחתי ליפני 3 שנים לפי אחוזים כולל שכר טירחה לייצג את אימי התשושה לאחר התבטאות וקללות ורשלנות שניגרמה לנו כתוצאה מהתנהלות כספית בתור אפוטרופוס לרכוש שבגללו מאיימים ליזרוק את אימי מבית אבות ולקחתי אותו לפי אחוזים ,איני יודעת מה הסכום כי הוא לא השיג כלום מרח את התיק לרעתה של אימי החסויה ואני יכולתי ליתבוע אותו ורוצה בכל זאת לסיים יפה אך הוא אינו מוכן לתת את התיק לעורך דין אחר ואפילו לי עד שאשלם לו ,מה החוקים אין לי איך לשלם כרגע התיק עבד לפי אחוזים הוא בשלבי סיום ואני מבולבלת תודה על העזרה אם תיהיה :,
שוש שלום, לצערי השאלה אינה ברורה, אולם אני כן יכול לומר שלקוח רשאי להחליף עורך דין, אך הדבר אינו פוטר מתשלום שכר לעו"ד המוחלף. במידה ויש מחלוקת בעניין זה, העו"ד המוחלף רשאי לעכב בידיו מסמכים, אולם זאת בתנאי שיגיש בתוך 3 חודשים תביעה לשלום שכ"ט.
עו"ד גל-און שלום, אני מבקשת להוסיף שאלה על שאלתה של שוש: בדומה לה, גם אני חתמתי עם עו"ד על הסכם שכר טרחה לפי אחוזים. לצערי, מרגע החתימה עוה"ד המדובר מזלזל בי, צועק עליי, מכחיש שהעברתי אליו מסמכים ומידע(שנמסרו לו על-ידי במייל ופיזית), לא מוכן לפגוש בי,לא חוזר אליי לבקשתי במייל/טלפונית, מתעלם באופן קבוע מהאינטרסים שלי וכעת תובע ממני לצרף לתיק תובעים נוספים שהרעו לי מאוד בעבר ושאיני מעוניינת כלל להיות עימם בקשר, וכהנה וכהנה. בגדול, אני חוששת שתחת לעבוד על תיק עם פוטנציאל הצלחה גבוה, הוא מעדיף לא לנקוף אצבע ובכך להכשיל את התיק, לגרום לנו להפסד ו"לגזור" את אחוזי שכר הטרחה המגיעים לו מהסכום הפעוט לו אני זכאית, גם באם אפסיד במשפט. במקרה זה, אני מבקשת לבדוק אם ביכולתי להחליף את עוה"ד מבלי לשלם לו כלל, כי הרי בשל יחסו ותיפקודו הגרוע אני חוששת לגורל התיק, ולא מסיבה אחרת. האם יש דרך מוצא ממצב ביש זה? בתודה, טל
טל שלום, כפי שהבהרתי, לקוח רשאי להחליף עורך דין, אך הדבר אינו פוטר מתשלום שכר לעו"ד המוחלף. העו"ד המוחלף זכאי או לשכר שנקבע למקרה מעין זה בהסכם שכה"ט, ובמידה ואין הסדר לעניין זה - הוא זכאי לשכר ראוי. כמובן שעשויות להיות נסיבות השוללות שכר מעורך הדין, אולם הן לגבי קביעת השכר הראוי והן לגבי שלילת השכר, המדובר במחלוקת עובדתית, אשר ככל ולא תיפתר ביניכם, אזי ייתכן והדבר יוכרע ע"י ערכאה שיפוטית (ככל ומי מכם יחליט לתבוע).
תודה על התשובה המהירה, גם אם מצערת. :) טל