הסכם שכ״ט בעניין קצבת נכות מתאונת עבודה
עו״ד גלאון שלום נפצעתי בתאונת עבודה שבגינה קיבלתי נכות צמיתה בשיעור של למעלה מ50% מיד לאחר התאונה פניתי לעו״ד המתמחה בתחום וזה החתים אותי על הסכם על פיו עלי לשלם מראש ולאחר קביעת הנכות שיעור של 15% בצירוף מע״מ לתקופה של 10 שנים קדימה האם הסכם כזה תקף במיוחד לנוכח העובדה כי בין השאר קיבלתי נכות פסיכיאטרית?? אציין גם כי נחבלתי בראש ונותחתי ורק לאחר מכן חתמתי על ההסכם האם הגיוני שאני צריך להוון סכומים מבלי שאני יודע אם אחיה בכלל עוד 10 שנים ובינתיים מי שיהנה מקצבת הנכות שלי יהיה עורך הדין. אודה לתשובתך
רוני שלום, באם אני מבין נכון את שאלתך, אתה מכוון לכך שלא היית כשיר לחתום על הסכם שכה"ט, עקב מצב גופני ונפשי. על כך אינניהגורם הנכון והמוסמך להשיב או ליתן התייחסות.
לצערי ככל הנראה לא הובנתי נכון. שאלתי היא האם נכון וראוי להוון שכר טרחה ל-10 שנים קדימה מתוך קצבת נכות. והאם הדבר אפשרי על פי כללי לשכת עורכי הדין או הפסיקה.
אבקש באם תוכל להתייחס לגבי שאלתי האם נכון וראוי להוון שכר טרחה ל-10 שנים קדימה מתוך קצבת נכות. והאם הדבר אפשרי על פי כללי לשכת עורכי הדין או הפסיקה. בכוונתי לשלם לעו"ד את הסכום הנדרש במלואו אך לא נמצא ברשותי הסכום של היוון ל-10 שנות נכות צמיתה .האם ניתן לעיתים להגיע לפריסה או להקטין את גובה הסכום כדי שאוכל לשלם את הסכום באופן חד פעמי.האם בית המשפט נתן את דעתו לעניין שכזה בעבר??