הפסקת שירות משפטי והחזר שכ"ט גלובלי
על פי הסכם שכ"ט עם עו"ד לענייני משפחה נקבע כי עליי לשלם לעו"ד סכום גלובלי עבור ייצוגי בבית משפט לענייני משפחה. מחצית הסכום שולמה בפגישה הראשונה ויתרת הסכום בשיקים דחויים. בהסכם נקבע כי שכ"ט ישולם במלואו גם עם הלקוח יחזור בו מכוונתו להתגרש או יפסיק לשתף פעולה עם משרד עו"ד. נפגשתי פעם אחת עם עו"ד ובפגישה זו נוסחה טיוטת כתב התביעה. לאחר הפגישה חשתי חוסר שביעות רצון מהשירות שקיבלתי וביקשתי לסיים את הייצוג. להפתעתי עו"ד הודיעה כי התשלום עבור כל השירותים שניתנו עד היום הוא מחצית הסכום שכבר שולם. לטעמי זוהי גזילה ממש. העו"ד עבדה, במקרה הטוב, 10 שעות על התיק שלי. האם יש דרך שבה אוכל לקבל חלק מסכום זה בחזרה? אודה על כל סיוע אפשרי. אני
שלום רב, על מנת לתת תשובה ראויה, יש לבחון היטב את הסכם שכה"ט עליו חתמת, כמו גם שיש לקבל מידע נוסף לגבי פועלה של עורכת הדין בעבורך.
והנה אני חוזרת שוב על הסעיפים העיקריים של ההסכם: 1. שכר הטרחה יהיה גלובלי בסך X ש"ח. 2. מחציתו תשולם מיד במזומן והיתרה בשיקים דחויים. 3. שכר הטרחה יכלול ייצוג הלקוח בבית משפט לענייני משפחה לקבלת משמורת, הסדרי ראייה וקביעת מזונות אך לא יכלול ייצוג בכל ערכאה נוספת. 4. שכר הטרחה לא יושב ללקוח ללא קשר לתוצאה וגם אם הלקוח יחליט שלא להגיש כתב תביעה או יפסיק לשתף פעולה עם עורכת הדין. עורכת הדין נפגשה עימי פעם אחת למשך כ-5 שעות במהלכן ניסחנו את טיוטת כתב התביעה. לאחר הכנתו ביקשתי ממנה להפסיק את הטיפול. אני מעריכה שהיא עבדה עוד מספר שעות לא בנוכחותי. האם היא זכאית לשמור את כל הסכום (מחצית שכר הטרחה)? כדי לסבר את האוזן אומר שהסכום קרוב ל-30,000 ש"ח. אודה לקבלת תשובה גם אם היא מסוייגת/מוגבלת. אני
את מתארת נוסח הסכם שכ"ט המקנה כביכול לעורכת הדין את הזכות לשמור את השכר בידה, אולם ייתכן בהחלט שהמדובר בתוצאה בעייתית. צריך לבחון זאת יותר לעומק והנך מומזמנת לפנות אליי ישירות, במשרדי, בנושא זה (03-6033232).
מהי "תוצאה בעייתית" שבגינה ועדת שכר טרחה של לשכת עורכי הדין תתערב?