ניגוד אינטרסים חריף
עו"ד יעקב דוידוביץ (חיל, דורון, דוידוביץ') ייצג אותי כנגד חברת ביטוח בתיק פלת"ד ובאותו זמן ממש ייצג את אותה החברה בתיקי ביטוח אחרים בהם התגוננה. לתלונתי, השיבה וועדת האתיקה כי לא מצאה פגם בהתנהלותו. אם כך - מהו מקרה של ניגוד אינטרסים? הוא גם מעולם לא דיווח לי כי הוא ומשרדו מתמחים בייצוג חברות ביטוח. כן התנה את ייצוגי בתשלום שכ"ט של יותר מ 13% (המקסימום בפלת"ד). לטענתו - מוצדק היה לדרוש שכר כזה, כיון שהתיק היה ערעור לעליון. משלחצתי עליו "התפשר" על 11% כיון שהיתה פשרה בבימ"ש העליון. לפשרה עצמה התנגדתי בתוקף אך הוא חתם עליה למרות התנגדותי. האחוזים שהסכים להם מעידים כאלף עדים שהטיעון שמדובר בערעור ולכן שכרו לא אמור להיות עפ"י הפלת"ד - הוא עורבא פרח. למרות כל אלה - וועדת האתיקה לא מצאה כל פגם כאמור. מה עוד אפשר לעשות עם זה? הוא מנע ממני במעשיו כמה מאות אלפי ש"ח פיצוי.
אלדד שלום, לא ניתן במסגרת פורום זה להשיב לכל שאלותיך, שהינן רחבות ביותר, וכמובן חסרות מידע רב שנדרש לשם מתן התשובה. יחד עם זאת, אני סמוך ובטוח שועדת האתיקה עשתה עבודתה נאמנה, ובמידה והבדבר אינו מספק אותך, אזי כמובן שעדיין שמורה לך הדרך, ככל אדם, לפנות לביהמ"ש כנגד כל גורם שלטענתך הסב לך נזק או גרם לך עוולה. כמובן, שאין בידי נתונים בשביל לחוות דעה בם אכן נגרמה לך עוולה כלשהי.