שכר טרחה עבור ערעור מול המל"ל
עו"ד גל-און שלום, אני נעזרתי בעורך דין על מנת להגיש ערעור למל"ל על מנת להעלות את אחוזי הנכות המגיעים לי. מאחר ולא יכולתי לשלם לו העבודה נעשתה פרו-בונו, אך לפני קבלת אחוזי הנכות (הועלו מ-67 ל-74 אחוז, ובנוסף שמונת אלפים ש"ח רטרואקטיבי) הוא הביא הסכם שכר טרחה המציין שכר של 15% מהכספים המתקבלים מהמל"ל. הסכמתי, אך לאחר קבלת האחוזים והסכום הרטרואקטיבי הוא הודיע לי שאני חייב לו כמאה אלף שקלים, ע"פ חשבון של 15% מסך כל הקצבאות (המלאות) מהמל"ל מזמן החתימה ועד גיל פרישה. לאחר שהודעתי לו שאין ביכולתי להשיג סכום כזה (הקצבה מהמל"ל, שעומדת על כאלף וארבע מאות שקלים היא הכנסתי היחידה), הוא הסכים להוריד את הסכום לסך עשרים וארבע קצבאות ראשונות מלאות. אמנם סכום נמוך בהרבה (כשלושים אלף שקלים), אך משמעותו שלא תהיה לי אף הכנסה במשך שנתיים. 1. האם הוגן להחתים על חוזה שכר טרחה הרבה אחרי שהעבודה למעשה כבר נעשתה? 2. האם נהוג לקחת סכומים כל כך גדולים עבור הגשה של כמה מסמכים (ערעור ומסמכים נלווים)? 3. הבנתי בשעת החתימה הייתה שמדובר ב15% מתוך הסכום הרטרואקטיבי - לו הייתי מודע לסכום שידרוש עורך הדין לא הייתי חותם. האם לכך נגיעה לתוקף החוזה? 4. סכומים כפי שדורש עורך הדין אין לי ומאחר ואינני מסוגל לעבוד גם לא יהיו לי בעתיד. האם האופציה היחידה שלי היא להתמודד מול עיקולים והוצאה לפועל ובכך לאבד את כל אשר עורך הדין השיג עבורי? 5. למרות שעורך הדין עבד רק עבור הערעור, הוא דורש 15% מסך הקצבה המלאה. אינני מבין למה זה כך האם תוכל להסביר? תודה mux2000
מדובר במקרה מטרכב ובשאלות רבות שלא ניתן לתת להן מענה ראוי במסגרת מצומצמת זו.