לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלכס

שכ"ט לעו"ד עבור תשלומי ביטוח סיעודי עתידיים

שלום רב, אושרה תביעה לקבלת תגמולי סיעוד חודשיים לחולה סיעודי למשך 5 שנים. האם חובה לשלם לעו"ד שכ"ט מלא בגובה האחוז הנקבע מסה"כ הסכום שאני זכאי לקבל במשך 5 השנים הבאות, כל עוד לא ידוע אם אקבלו בפועל, הרי ישנן בדיקות חוזרות לבדיקת מצב מחדש וקבלת החלטות מחדש עבור המשך התשלום. כמו כן, לא ניתן לדעת מה יהיה התשלום בפועל, כי ישנן מסלולים שונים כגון: קבלת שעות מטפלת מחברת סיעוד - האם זה נחשב כסכום כספי שצריך להתקבל? איך בעצם מחשבים את גובה השכ"ט עבור סכומים שטרם התקבלו? תודה מראש.

אור גל-און, עו"ד

שלום רב, השאלה המרכזית והראשונה היא מה סוכם בנך לבין עורך הדין. נא פירוט מצדך בנושא זה.

אלכס

עו"ד אור גל-און שלום רב, תודה רבה על המענה. להלן הסעיפים בהסכם שאני מבקשת להבהיר: שכ"ט עו"ד: 20% + מע"מ מכל סכום שאקבל / זכאי לקבל / ייפסק לטובתי (לרבות הוצאות וכש"ט עו"ד + מע"מ), הגבוה מבין אלה, בין בהסכם פשרה ובין בכל דרך אחרת. סעיף זה יחול בין אם הוגשה תובענה אם לאו. אני מסכים כי תהא לעו"ד הנ"ל זכות לקזז מכל סכום המגיע ושיגיע לי, לרבות הוצאות משפט שייפסקו לטובתי, את שכר טרחתו והוצאותיו וכן לעכב תחת ידו כל סכום כסף המגיע לי ושיגיע לי, כאמור, וכן ניירות, מסמכים ותעודות הנמצאים תחת ידו, עד לסילוק כל תביעות שלו כלפי מכל סוג שהוא ואני מאשר ומורה על קיזוז כאמור. האם עלי לשלם לעו"ד את מלואו הסכום, דהיינו 20% על מה שנקבל ב 5 שנים (לא ידוע מה יהיה הסכום המדויק, והאם לא יבוטל בהמשך) או שניתן לשלם בהתאם למה שיתקבל בפועל ולהפריש את ה- 20% בתשלומים חודשיים או אחרים? תודה רבה מראש על תשובתך!

beko

תבדוק טוב אני חושב שיצא חוק חדש המגביל שכר טרחה לטחוז מסויים. וכן מספר תשלומים עתידיים. יש הגבלה לחברות זכויות. ויש גם לדעתי לגבי עורכי דין.

אור גל-און, עו"ד

אלכס שלום, על מנת לתת מענה יש לבחון את כל ההסכם ולא רק חלק ממנו.

ניקי פיין

שם תוכן הודעה: איזה אחוז שכר טרחת עו"ד בהקשר לתשלומי ביטוח סיעודי יחשב לעושק? ואולי אין דבר כזה בתת תרבות הזאת.

beko

שאלה מצוינת. תשאל את עצמך למה בכלל צריך עורך דין? זה בגלל שהבטוח הלאומי מטמטם את האנשים ולהכשיל אותם ונוצר בתקשורת דחף להפחיד את האזרחים הפרסומים של חברות לזכויות גם אם מעלות מודעות משדרות בעצם בלעדינו לא תצליחו כמוני מטל הבטוח הלאומי. וככה הגל להיות עם עורך דין וחברת זכויות. זה מה שנקרא באזז תקשורתי. שלא משנה מה תעשה הרוב ימנעו מפניה לבד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח