לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גלי

לקיחת תביעת אצבעות רוק וצילומים.

לפני זמן מה הגרוש שלי התלונן שאני מתעללת בילדים. חקרו את הילדים חקרו אותי במשטרה והתיק נסגר. לאחר כשנה שוב התלונן הגרוש תלונה דומה. שוב חקרית ילדים, שוב קראו לי לחקירה אבל הפעם גם הכריחו אותי לתת תביעת אצבעות רוק וצילומים- הם אמרו שאם לא אתן אני אהיה עצורה עד שאסכים לכל הזוועה הזאת. הייתי מעוכבת שם עד שהסכמתי לתת כי הילדים היו לבד בבית. מאז אין לי מנוח. גם התיק הזה נסגר ללא אישום כלל אבל - מה שלקחו ממני מעיב על חיי. היום אני יודעת שהשוטרים נהגו בצורה שאינה עולה בקנה אחד עם החוק ואני רוצה שישמידו את הDNA שלי התמונות ותביעות האצבע מהמאגר ההזוי שלהם. מעולם לא היה לי תיק וזה ממש מעיב על חיי. מה עושים? למי פונים? ואיך אוכל לאכוף את השמדת הביומטרי שלי מהמאגר? תודה רבה על תשובתך אני נואשת אל מול גוף מושחת לא אחראי ולא אמין, האמון לשמור על בטחוני כבודי וסביבתי. כי מעולם לא ביצעתי פשע ואף לא אחד קטן.... מתסכל!!!!!

עו״ד גיל באיער

גלי שלום, אני מבין ללבך וקורא את כאבך הגדול. לצערי, כאשר אדם אינו מועמד לדין והמשטרה בוחרת לסגור את תיק החקירה נגדו מחוסר ראיות או ״מחוסר עניין לציבור״-הדבר משתקף ברישום הפלילי שלו ונמחק, לעתים, רק לאחר מס׳ שנים (רק במקרה שמדובר בעבירה קלה מסוג עוון, למעט חריגים בודדים, ורק לאחר 5 שנים ורק אם אין לו הרשעות מבימ״ש או תיקים סגורים נוספים). אחרת, הוא יצטרך לפנות לקצינת מרשם פלילי במטא״ר בי-ם בבקשה מנומקת למחיקת הרישום, בהתבסס על קריטריונים שבחוק, ובחלוף 7 שנים לפחות (וגם אז, יש לה שיקול דעת שלא למחוק). שאלת טביעות האצבע ודגימת הרוק היא שאלה משנית, לטעמי, אם כי אני לא מזלזל בה-נוכח ההשפלה הכרוכה בהליך ואי החוקיות שבדבר. אכן, נטילת טביעות אצבעות ודגימת רוק מחשוד, בניגוד להסכמתו, בנסיבות שתיארת, היא בלתי חוקית. מותר לעשות זאת ללא הסכמת החשוד (אף בכוח)-רק אם בגופו של החשוד יש ראיה להוכחת הקשר בינו לבין ביצוע העבירה או כדי להוכיח את הקשר בין החשוד לבין ביצוע העבירה (כגון: על אופנוע גנוב נמצאו טביעות אצבעות זרות והחשוד נראה נמלט מהמקום ומכחיש שנסע באופנוע או נגע בו באקראי ומבקשים לקחת מהחשוד טביעות אצבעות לצורך השוואה. החשוד מכחיש כי קיים יחסי מין עם מתלוננת הטוענת כי נאנסה ובגופה נמצא זרע שייתכן שהוא זרעו ומבקשים לקחת ממנו דגימת רוק). בעניינך, באפשרותך לפנות בתלונה לנציב תלונות הציבור (הארצי) היושב במשרד מבקר המדינה, למפכ״ל המשטרה, לשר לביטחון פנים, למפקד התחנה, לראש משרד החקירות בתחנה הרלבנטית ולקצין תלונות הציבור המרחבי ולהגיש תלונה על ההתנהלות הבלתי חוקית הזאת ולבקש כי ראש אגף החקירות יחדד את הנהלים. כמו כן, זכותך לבקש כי ישמידו את טביעות אצבעותיך ודגימת הרוק שלך, שהושגו שלא בהסכמתך ובניגוד לחוק. כמו כן, הייתי ממליץ לך לפנות (רצוי בליווי סנגור מקצועי בתחום), בעוד 7 שנים, לקצינת מרשם פלילי במטא״ר בי-ם בבקשה למחוק מגיליון הרישום הפלילי שלך את 2 התיקים הסגורים הללו כדי שלא יישאר להם זכר (כעת, לא ניתן משפטית לסגור אותם מחוסר אשמה, עם כל הצער שבדבר). בהצלחה!

גלי

תודה רבה לך עו"ד גיל באיער, עזרת לי מאוד בהכוונה ובאמפטיה... הפחת רוח במפרשי המיואשים. אני מאחלת לך שתמיד תיהיה במקום שעוזר. ושתפגוש בחייך רק אנשים טובים. גלי

עו״ד גיל באיער

תודה, גלי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מעצרים וזכויות חשודים ונחקרים