מנהל הפורום עו"ד אמנון בן נעים
סיוע לפריצה מסירת מפתח
השאלה שלי כזאת: חבר שלי כרגע בחקירה לא אציין את כל הפרטים... אם הוא גנב מפתח דירה של בית ומסר לפורץ עצמו והפורץ עצמו הוא רק זה שפרץ והיחידי שהיה בזירת הפריצה החבר שלי יואשם בסיוע לפריצה על מסירת המפתחת שהקלה על הפריצה? אבל הוא גם תכנן את הכל הוא זה שכביכול ככה מאשימים אותו זה שיזם את כל הפריצה עם מסירת המפתח של הדירה?מה הוא יקבל ועד כמה חמור הכתב אישום הוא שותף מלא??תודה
אריק שלום, קשה להעריך כיצד יסתיים התיק של הבחור. זה תלוי, בעיקר, בשאלה אם הוא ישתחרר מהמעצר למעצר בית. אם הוא ישתחרר-הוא יוכל לעלות על מסלול טיפולי בסיוע שירות המבחן ולאחר כשנה-שנה וחצי של טיפול - לא יוטל עליו, ככל הנראה, מאסר בפועל (אם ינתן בעניינו תסקיר לעונש חיובי מאת קצינת המבחן). אם יישאר עצור עד לתום ההליכים-דינו יהיה מאסר בפועל (לתקופה של כ-8 חודשים עבור סיוע להתפרצות זו, לא כולל הפעלת מאסר ע״ת, במידה שקיים נגדו, שסביר להניח שיופעל בחופץ ובמצטבר, באופן שיצטברו 4 חודשים, לערך, למאסר שיוטל כאן). לציין, כי מעצר הבית צפוי להיות למשך כ-15 חודשים, לערך. בהתחלה בד״כ מדובר במעצר בית מלא (אולי רק יציאה של 3 שעות ביום, לצורך ״התאווררות״, בליווי אחד הערבים). לאחר כ-3 חודשים ניתן להגיש בקשה ליציאה לעבודה (כפוף ליתימת ערב צד ג׳ מפקח במקום העבודה, ומדובר במקום עבודה נייח, לא נייד בנסיעות). לאחר כ-12-10 חודשים ניתן, במידה שיש תסקיר שירות מבחן שתומך בכך או הסכמה של התביעה, לבקש לבטל את תנאי מעצר הבית בכלל או להשאיר את מעצר הבית כך שיחול בשעות הלילה בלבד.