לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נירית

צו למניעת הטרדה מאיימת לצד אחד

יש בידי צו שניתן ע"י שופט בית המשפט השלום צו למניעת הטרדה מאיימת לצד אחד כנגד השכן שתוקפו 3 חודשים. השכן היום היה בחצרו כשהוא מדבר ומאיים עליי בעוד שאני לא פניתי אליו כלל. יצוין בזאת כי אני הזמנתי משטרה והמשטרה עיכבה אותי ואת שכני לחקירה ולקחו אותנו למשטרה. במשטרה לקחו ממני טביעת אצבעות וצלמו אותי גם ובנוסף לכך חקרו קודם כל את השכן ואחר כך חקרו אותי על סמך העדות שלו בעוד שאני זאת שהגשתי את התלונה ובחקירה שלי האשימו אותי כי אני האשמה והחוקרת נתנה לי צו הרחקה ל-15 יום מהשכן שאסור לי לפנות אליו. השאלות שעליהן הנני מעוניינת בתשובות הן : האם מותר לעכב אותי לחקירה ולהביא אותי לתחנה בעוד שבידי ישנו צו למניעת הטרדה מאיימת במעמד צד אחד כנגד השכן(ולהימנע מלהביא אותי לתחנה)? האם החוקרת יכולה להאשים אותי בעוד שלא נכחה באירוע? האם מותר להם לקחת טביעות אצבעות ותמונות ממני? האם זהו מצב סביר שיחקרו קודם כל את השכן עליו הוגשה התלונה ולאחר מכן יחקרו אותי ויאשימו אותי? מה עליי לעשות בנידון והאם זהו מצב תקין ?

ישראל

אי גיוס לצה"ל

עו"ד גיל באיער

נירית שלום, הצטערתי לקרוא את מה שעבר עליך. עם זאת, מבחינת המשטרה, העובדה שיש לך ביד צו הרחקה כנגד השכן אינה רלבנטית מכיוון שהשכן לא נכנס לחצר שלך. מדובר באירוע "חדש" ובתלונה חדשה של השכן נגדך ושלך נגדו. מדובר בתלונות הדדיות. אני מבין שאת זו שהזמנת את השוטרים אבל את המשטרה זה לא מעניין, ובצדק, לפעמים. יתכן כי מי שהזדרז להזמין את השוטרים הוא דווקא הצד האלים ויתכן כי שני הצדדים היו אלימים. תפקידם של השוטרים הוא להגיע למקום, לברר את האירוע -אם ניתן במקום, ואם לא ניתן-לעכב את הצדדים לתחנת המשטרה ולחקור אותם שם. את רואה את עצמך בתור הצד הנפגע ובצדק. המשטרה לא יודעת את זה. במקרה, השכן נחקר ראשון. יתכן כי גם הוא נחקר תחת אזהרה והורחק ממך (אם כי, אין צורך בכך נוכח צו ההרחקה שבידך). לשאלותיך: מותר היה לעכב אותך לתחנה ברגע שעלה יסוד סביר לחשד שביצעת עבירה. ברגע שהשוטר דיבר בשטח עם השכן וזה טען (גם אם שיקר) שאיימת עליו-היה לשוטר יסוד סביר לחשד כי עבר עבירת איומים והייתה לו סמכות לעכב אותך לתחנה לצורך חקירה. עפ"י טענת השכן בחקירתו כי איימת עליו-ניתן היה לחקור אותך, תחת אזהרה, בחשד לעבירה של איומים (או כל עבירה אחרת שהשכן טען שביצעת כלפיו). השוטרים אינם צריכים להיות נוכחים באירוע ע"מ לחקור אותך בנושא. די בהודעת השכן. נוכח העובדה שהחזקת בצו הרחקה של בימ"ש המרחיק את השכן ממך, אני סבור שאכן היה הגיוני יותר לגבות ממך הודעה ואח"כ לחקור את השכן, תחת אזהרה, בחשד לביצוע עבירות כלפיך (איומים). רק במידה שהיו נמצאים עדים לטענתו כי איימת עליו-היה מקום לחקור אותך תחת אזהרה. עם זאת, מה שנעשה-נעשה, עדיין, כחוק, גם אם נעשה בצורה עקומה. סביר להניח כי התלונות ההדדיות ייסגרו, מחוסר עניין לציבור או מחוסר ראיות, בתוך זמן קצר. למיטב הערכתי, אין מה לעשות בנושא, זולת הגשת בקשה לסגירת התיק מחוסר אשמה (שסיכוייה קטנים, נוכח העובדה שמדובר במילה נגד מילה וכי בסגירת תיק מחמת חוסר אשמה-צריך שלא תהא ולו "בדל של ראיה" והודעת מתלונן היא בהחלט יותר מ"בדל של ראיה"). בנוגע לעובדה שנטלו ממך טביעת אצבעות וצילמו אותך, הרי שנטילת טביעת האצבעות ממך הייתה בניגוד לחוק (כל עוד לא הסבירו לך שאת לא חייבת לתת אותן ואני בטוח שלא עשו כן). עפ"י הנחיות המשטרה (סעיף 2א לפקודת המטה הארצי 14.03.15): "חשוד שאיננו עצור, יציע לו החוקר המטפל בתיק החקירה למסור את טביעת אצבעותיו או גם את טביעת כפות ידיו, לאחר שיסביר לו כי אין הוא חייב לעשות כן, אלא על פי רצונו." השוטרים בד"כ מאיימים, במקרים כאלה, על מי שמסרב לתת טביעת אצבעות, כי יעצרו אותו (סנקציה מופרכת ולא סבירה במקרים קלים). אין חשש, במקרים פשוטים, כי יעשו כך. בכל מקרה, עפ"י ההנחיה האמורה, גם מעצור אין לקחת טביעת אצבעות בכוח.

אילנה

עו"ד גיל באיער שלום רב, לעניין העיכוב, הריני ממליצה לך לקרוא את חסד"פ סמכויות אכיפה מעצרים, פרק ג', בדגש על סעיפים: 67 א',ב' 1,2. 68 א',ב'. בהצלחה לנירית, קראי גם ותביני היטב.

עו״ד גיל באיער

אילנה היקרה, תודה על המלצתך. אני מכיר את החוק על בוריו (ואת החוק הזה מהיום שנחקק). במידה ששגיתי בפרשנותו באחת מתשובותי, אשמח לקרוא זאת ממך ולהחכים. אינני מפנה את הפונים אלי בשאלות - לחומרי קריאה חיצוניים מכיוון שהם אינם סטודנטים שלי ואינני נותן להם שיעורי בית. אני פשוט משתדל לענות על שאלותיהם בצורה ברורה, עניינית ובגובה העיניים. בברכה, עו״ד גיל באיער

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מעצרים וזכויות חשודים ונחקרים