מנהל הפורום עו"ד אמנון בן נעים
המשך בעל עצור. האם מותר לבקר אותו?
התכוונתי לןמר שבית מעצר איננו המקום המתאים לו.בבית המשפט נכחה עוס של דיור מוגן -בריאות הנפש -שיקום ,לא דיברה .גם היא מסכימה שלא צריך להיות במעצר אלא בטיפול.האם היא יכולה להגיש חווד או דוח סוציאלי ואו גם צירוף של הרופא שמכיר אותו?איך נעזרים בגורמים הללו? שאלה נוספת- האם מותר לי לבוא לבקרו ,למרות שאמרו שאסור לנו לדבר? איך זה מסתדר..הבנתי שהו רוצה שאבוא.תןדה מראש
שלום לך, הבנתי כי עפ"י חווה"ד הראשונית שניתנה לגבי בעלך, בעת ביצוע העבירה הוא לא היה במצב פסיכוטי. כלומר, הוא הבין את מה שהוא עושה ואת הפסול שבמעשהו ולא היה במצב שבשל מחלת הנפש שממנה הוא סובל-היה במצב של חוסר מודעות למעשה שלו. כמו כן, ניתנה חוו"ד של פסיכיאטר חדר המיון, לפיה מצבו הבריאותי אינו מחייב שהייה בבי"ח לחולי נפש והוא יכול לשהות במעצר. מותר לך לגשת לבקר אותו. אם הדבר יינתן לך, בפועל, או לא, זו כבר שאלה אחרת. ייתכן כי אצל שב"ס לא כתובה מגבלה בנושא זה והם יתירו את הביקור. את יכולה לנסות. עליך לא יכולים לאסור לדבר איתו. בקשה שלך לבטל את התלונה כבר לא תועיל, בשלב זה. עם זאת, במידה שאת באמת אינך חוששת ממנו, את יכולה לכתוב זאת במכתב לביהמ"ש ולבקש כי ישחררו אותו. ביהמ"ש צפוי להעביר עותק מהמכתב הזה לתביעה ולסנגור והסנגור יוכל להיעזר בזה בטיעונים שלו לגבי חלופת מעצר (תוך הרחקה ממך). סביר להניח שיוגש בעניינו של בעלך תסקיר מעצר של קצינת המבחן ותיבחן חלופת מעצר: הרחקה לעיר אחרת, מרוחקת משמעותית ממך, בתנאים של מעצר בית (אם יש לו עבר פלילי בתחום האיומים/אלימות). הדבר לוקח כ-3 שבועות.
במידה שאין חלופת מעצר בחיק המשפחה, במקום מרוחק, שירות המבחן יכול לבחון גם חלופת מעצר מוסדית, במקום שהוא גם טיפולי (לחולי נפש) וגם מהווה חלופת מעצר (יש שם שמירה כלשהי). למיטב זיכרוני, קיימים מקומות כאלה.