לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
eytanon

שלום משה,אנא עזרתך..

שלום לכולם. המקרה שלי קצת ארוך,ואנסה לתמצת אותו. אני סובל מהפרעות חרדה וOCD חריפים. מאז שהייתי קטן סבלתי מפחדים, אך מעולם הדבר לא פגע בתפקודי. כשהייתי בן 22-23(שנת 2001-2002,איני זוכר בדיוק),פניתי לראשונה למיון לאחר התקף חרדה חריף, קיבלתי כדורי הרגעה והתחלתי טיפול פרטני. כך המשכתי לחיות כרגיל, יצרתי מערכות יחסים,קריירה וכל המשתמע מכך. בשנת 2008 הפסקתי לעבוד לאחר שהתקפי החרדה חזרו ובשל לחץ נפשי אדיר בעבודה. הייתי נוסע לכיוון העבודה והיו ימים רבים שפשוט לא יכלתי להמשיך והסתובבתי חזרה הביתה. הפסקתי לעבוד,הסתגרתי בביתי והמצב החמיר מאוד.החמיר עד כדי אי יציאה מהבית כמעט.התחלתי טיפול פרטני אצל פסיכולוג קרוב לביתי,נשלחתי גם לפסיכיאטר פרטי,ושניהם יחד,לאחר שלא יכלו לעזור לי,הפנו אותי לאשפוז יום בבי"ח פסיכיאטרי. שהיתי שם כ4 חודשים ולאחר מכן המשכתי באופן פרטי טיפולים אצל פסיכולוג ומעקב פסיכיאטר של קופת החולים בה אני נמצא. למעשה לא עבדתי כמעט שלוש שנים. באפריל 2011 לפני כמעט שנה,לאחר טיפול ארוך ומייגע חזרתי לעבוד, בעבודה הקרובה מאוד למקום מגוריי(כ500 מטר מביתי) בהתאם למגבלותיי(קומת קרקע,בלי נסיעות וכו').העבודה רחוקה מאוד ממקצועי(הייתי בעולם התוכנה לפני הבעיה והעבודה הנ"ל היתה בחנות כלי עבודה). עבדתי שם חצי שנה ועברתי לפרויקט בניה עוד יותר קרוב לביתי עד לשבוע שעבר שהפרויקט הסתיים במפתיע.שם עבדתי 5 חודשים. כאמור,הייתי במצב של אובדן כושר עבודה מ2008 עד 2011. מעולם לא תבעתי את ביטוח לאומי מאחר והיה לי ביטוח אובדן כושר עבודה וקיבלתי קצבה מהם עד שאיזה "רופא" שלהם שלל אותי וקבע כי אני בריא כמו שור ויכול לתפקד ככל אדם רגיל.מן הסתם הוא רופא שלהם אז זה היה ברור. בעצם מאוקטובר 2010 ועד שהתחלתי לעבוד באפריל 2011 לא קיבלתי שום קצבה. לפני כחודש פניתי שוב לחברת הביטוח,לאחר ריבים ממושכים איתם על קבלת הקצבה לתקופה הזו שבין אוקטובק 2010 ועד אפריל 2011,הגשתי ערעור,והם שלחו לי מכתב שהם מוכנים לשלם לי את החודשים הללו עד שהתחלתי לעבוד בתמורה שאחתום על כתב ויתור,האומר כי כל מקרה ישיר או עקיף למה שקרה לי ב2008 לא יכוסה.מן הסתם לא חתמתי. כל זאת היה לפני שהודיעו לי בעבודה שהפרויקט נגמר. ביום שהפרויקט נגמר הגשתי תביעת נכות לביטוח הלאומי. אמרו לי לחכות למכתב דחיה משום ולא עברו 90 יום של אי כושר.אותם לא מעניין שיש לי בעיה ושיכלתי לעבוד רק בתנאים הספצפיים הללו.הרווחתי יותר מגובה קצבה-אני בריא מבחינתם.בולשיט.רק יורקים עליך במדינה הזו. הייתי בשי"ל,שם נאמר לי שאקבל רטרואקטיבית בקיזוז התקופה שעבדתי,כלומר אקבל נכות מיידית פלוס שנה,כלומר מפברואר 2010 עד אפריל 2011,וגם על עכשיו.יש לי חוות דעת והכל,המצב שלי נוראי.כשאמרתי זאת לפקידת תביעות בביטוח לאומי היא אמרה ששי"ל כנראה המציאו חוק חדש.אין דבר כזה. כעת אני מחוסר עבודה ומוגבל מאוד איפה ובמה אני יכול לעבוד.אני מחפש משרה לפחות חלקית שיהיה לי ממה לחיות,ושלא אתמוטט גם נפשית עוד יותר,לא יכול לעמוד כבר בלחץ. ככל הנראה איאלץ גם לתבוע שוב את חברת הביטוח. אני על סף התמוטטות עצבים,אני לא מוצא מטפל דרך קופת חולים,ואני חושב לאשפז את עצמי שוב במחלקת יום,שם יוכלו לאזן אותי קצת שוב. מצטער על המכתב הארוך,אני חסר אונים ומבולבל מאוד וזקוק לעזרה.

עורך דין משה גליקו

המקרה סבוך ומורכב צור מחר קשר טלפוני 036334286 ונתאם פגישה מסודרת עם כל התיעוד הרפואי חוות הדעת ומכתבי הדחייה של הביטוח

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אובדן כושר עבודה