נזק בריאותי בזמן הצבא
שלום רב תפקידי בשירות הצבאי הסדיר שלי היה טכנאית פצצות ( תפקיד שכלל בין השאר מאמץ פיזי ), לאחר מכן המשכתי בשירות קבע 3 שנים וברובו תפקיד ניהולי, תחת אותו המקצוע. במהלך השירות החלו אצלי כאבי גב, בסוף הקבע נבדקתי ונמצא שיש לי פריצות דיסק ובקע דיסק. אני אמא לשני ילדים ובשל כאבי הגב אני בקושי מצליחה לגדלם ולתחזק את משק הבית. כיום אני עובדת באזרחות במשרה ניהולית ואני שוקלת להתפטר בשל חוסר היכולת לתפקד עם כאבי הגב. האם אני יכולה לתבוע את הצבא על אובדן כושר עבודה או על משהו שכזה? האם אצטרך להוכיח שהפגיעה היא בגלל תפקידי או שמספיק שהתהליך התרחש בזמן השירות הצבאי? מהי הפרוצדורה? בתודה רבה מראש! הגר
הגר שלום רב, תלונתך כפי שהועלתה מלמדת שיש צורך בהגשת תביעה לקבלת תגמולים מקצין תגמולים- משרד הבטחון . קצין תגמולים אינו משלם כספים בגין "אבדן כושר עבודה " במובן המקובל, אלא, הוא משלם תגמולים בהתאם לאחוזי נכות כפי שנקבעים במסגרת ועדות רפואיות. הגשת התביעה לקצין התגמולים מחייבת יעוץ משפטי ורפואי טרם הגשתה על מנת שלא לעשות שגיאות שעלולות להסתכם בדחיית התביעה ו/או באי קבלת אחוזי נכות . ניתן לקבל יעוץ פרטני והסבר מדוייק בפגישה במשרדי . בברכה , עו"ד משה גליקו.