א.כ.ע. -האם הפסיקה תתייחס לזמן עבר או שתחייב את הביטוח לשלם עד לגיל הפנסיה?
עו"ד משה גליקו שלום. מתוך נקודת הנחה שבתביעת א.כ.ע. נגד חברת הביטוח, השופט משתכנע כי אכן איבדתי את כושר העבודה ב-100% ופוסק לטובתי. שאלה 1: האם הפסיקה תתייחס לזמן עבר או שגם תחייב את הביטוח לשלם לפי תנאי הפוליסה, היינו עד לגיל הפנסיה? (בעוד חודש אהיה בן 47 ואני לא עובד כבר יותר מ- 6 שנים). מה אני עושה אם היא מחויבת עד לגיל הפנסיה אך מפסיקה לשלם מתישהו בטענה שהמצב השתנה. האם עלי לתבוע מחדש על כל המשתמע מכך? או שהדבר יחשב לביזיון בית המשפט?
במידה והגשת התביעה במועד ואין התיישנות אתה זכאי גם לתשלומים לעבר החזר פרמיות עם הצמדה וריבית. זכותה של חברת הביטוח לשלוח אותך לבדיקה נוספת או להפסיק התשלום במידה וחקירות יעלו כי המבוטח עובד במרץ לאחר שהתיק " נסגר" זה לא ביזיון אלא חוקי ומותר.
עו"ד משה גליקו תודה על המענה. שאלת הבהרה: היה והחקירות יגלו שהמבוטח לא עובד כלל וכלל אך מנגד המבוטח הכיר בחורה, יצא לבלות (סרטים, הופעות בידור, מסעדות וכו') התחתן, הקים משפחה ובקיצור מנהל חיים נורמאלים לחלוטין למעט עבודה. האם גם במקרה זה זכאית חברת הביטוח להתנות את המשך התשלומים בבדיקה חוזרת? האם בבדיקה חוזרת יכולה חברת הביטוח להחליט שאני כן מסוגל לעבוד ובשל כך להפסיק לשלם? (בזמן אובדן כושר העבודה עבדתי בתחום המחשבים תחום שמשתנה כל יום ומאז עברו כבר 6 שנים, כך שכל הידע שהיה לי כבר לא רלוונטי וזאת בנוסף לעובדה שהראש כבר לא מסוגל לעבוד שהרי בגין זה תבעתי) תודה.
התשובה לשאלותיך היא -כן! במידה וידחו תביעתך אתה תהא זכאי להגיש תביעה ולעלות כל טענותיך שבחלקן ציינת כאן במכתבך