א.כ.ע. חלקי
הייתי בתאונת עבודה. על 91 הימים הראשונים קיבלתי תשלום מהביטוח הלאומי. לאחר מכן פניתי לרופא תעסוקתי שנתן לי אישור לעבוד 5 שעות בכל יום, כשלפני תאונת העבודה עבדתי 8 שעות ביום. מי אמור לשלם לי על 3 השעות שלא אעבוד? יש לי ביטוח א.כ.ע. פרטי שאגיש לו את המסמכים, אך אמרו לי שבמקרה כזה המעסיק אמור לשלם לי על חשבון ימי המחלה שצבורים לזכותי את 3 השעות. האם אכן כך? תודה.
ראשית רפואה שלמה. שנית את זכאית לתבוע גם את הביטוח לאומי במקרה שייקבעו לך נכות זמנית חלקית, גם את המעביד במסגרת ביטוח מעסיקים, רשאית לקזז ימי מחלה וכך לשמור על שכרך ובהמשך לתבוע בגין אותם ימי מחלה. צריך לבדוק כמה שולם לך בשלושת החודשים הראשונים האם שכר מלא או רק 75% מהביטוח לאומי . לעניים פוליסת אובדן כושר עבודה שברשותך חייבים לעיין בפוליסה- יש כאלו שישלמו לך בכל מקרה ויש כאלו שלא ישלמו לך אם את זכאית לקבל מהביטוח לאומי. את מוזמנת להשאיר לי טלפון ואחזור אלייך לצורך בירור יתר הפרטים וקבלת ייעוץ וייצוג מלא. בברכה
שלום עו"ד משה גליקו ראשית - תודה על המענה הזריז :-) שנית - המעסיק טוען שמכיוון שמדובר בתאונת עבודה, לא ניתן לתבוע את המעסיק בשום צורה על הפרש 3 השעות שלא אעבוד, מכיוון שאני יכולה לתבוע את הביטוח הלאומי על נכות זמנית חלקית, וכן את הא.כ.ע. שיש לי. האם זה נכון? אגב, הגשתי לביטוח לאומי ואני אכן זכאית לנכות חלקית, אך אם אקבל אותה זה יהיה במקום קצבת שארים שאני זכאית לה, ואני צריכה לקבל החלטה איזו מהן אני מעדיפה לקבל... ובאותו נושא - שאלה נוספת - במידה ואכן המעסיק כן מחוייב לשלם לי על הפרש 3 השעות על חשבון ימי המחלה - איך מורידים את ימי המחלה? ערך יום מחלה כשעבדתי משרה מלאה היה 9 שעות, זה אומר שיורידו לי 1/3 ימי מחלה עבור כל 3 שעות השלמה? המון תודה על הסיוע!
שרון שלום וסליחה על העיכוב במענה , לחץ בעבודה אין קשר בין 3 השעות לתביעת המעביד, יש רכיבי נזק נוספים בתביעה מעבר להפסדי שכר כגון נכות צמיתה משמעה -כאב וסבל, עזרה בבית, ניידות.. מה יקרא אם מחר תפסיקי לעבוד אצלו ובגלל מצבך הרפואי לא תוכלי לשוב למעגל העבודה או שתמצאי עבודה פחות טובה בשל מגבלותייך... כך שאין זהות בין התביעות למוסד לביטוח לאומי ומהעביד , מה שנכון הוא שסכומים שהביטוח לאומי ישלם יקוזזו מסכומים שהמעביד חייב בהם. בברכה