לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
A

הפסקת תשלום בגין א.כ.ע.

שלום, אני מקבלת מזה 7 שנים רנטה חודשית בגין א.כ.ע. יש לי ביטוח צווארון לבן שהופך אובדן חלקי למלא, בשל ביטוח התפקיד. במסגרת שיקום ובהחלטה הדדית אני עובדת מעט כעצמאית והוסכם על קיזוז תקופתי של הרווח מעיסוקי כעצמאית מתשלומי הרנטה (אין דמיון בין הסכומים. הרנטה מאד גבוהה). בפועל לא בוצע קיזוז. כרגע הם בעצם מנסים להשתלף מההסכם בכללותו, כולל מהמשך תשלום(ההסכם היה בע"פ ולא בכתובים, אך בוצע בפועל). שאלתי, האם לאחר 7 שנים של תשלום א.כ.ע. בגין מחלה כרונית, יש לחברת הביטוח אפשרות להפסיק תשלום בתואנות שונות? בתודה מראש

עו"ד משה גליקו

שלום חב' הביטוח יכולה להתנער מהמשך תשלום הרנטות בטענה כי את חזרת לעבוד. יתכן שאצלהם לא מעודכן "ההסכם" בע"פ אליו הגעתם ולראיה את קיבלת רנטות ללא קיזוז. שבע שנים ישבת ולא עשית דבר כשלא קיזזו-כלומר היה לך נוח לקבל כספים בניגוד להסכם בע"פ...עכשיו יתכן ונשלח חוקר פרטי שעלה על זה שאת עובדת ולו חלקית ומבחינת הביטוח זה דבר חדש ולראייה שלא קיזזו לך. עלייך למצוא אסמכתאות לכך שאת הגעת להסדר או הסכם בע"פ, להסביר למה לא הופחתו כספים, ושמצבך הרפואי לא השתנה... במידה ויופסקו התשלומים אשמח לסייע לך... בברכה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אובדן כושר עבודה