לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלמונית

אובדן כושר עבודה

שלום וברכה, לצערי, (למרות גילי הצעיר תחילת שנות ה 30) הגעתי למצב של אובדן כושר עבודה בתחום המקצועי שעבדתי בו. (בינתיים כל פעם החברה מאשרת ומרחיבה לתקופה של 3 חודשיים שכן אני עדין בטיפולים, כשאצא מהמחלה, ככל הנראה לא אחזור למה שהייתי ותשאר לי נכות המגבילה את עבודתי אני משערת שאז יתכן ויעשו לי בעיות, מקווה שלא) יש לי כמה שאלות: 1. במקרה של קצבה לתקופה ממושכת, האם יש הצמדה של הכסף למדד או ליוקר המחיה? (כי אחרת זה משהו שישחק. 2. המעסיק שלי הפריש לבטוח, רק על 80% מהשכר, והבטוח נותן 75% ממה שהופרש, כך שהסכום הסופי של הקצבה, יוצא בערך 60% מהמשכורת שקבלתי האם יש דרך כלשהי לעבוד מעט(כל עבודה תהיה פחות מהתחום המקצועי שלי.. לכן זה לא תחליף מלא) ולהשלים הכנסה בלי לאבד את הקצבה?

עורך דין משה גליקו

שלום הסכומים מוצמדים ברור לא הייתי מציע לעבוד ולהסתמך על הרצון הטוב של הביטוח ולקבל התחשבותם בברכה עורך דין גליקו טלפון לבירורים נוספים 0542255069

משה גליקו, עו"ד

מלגת לימודים איננה הכנסה

אלמונית

רציתי לדעת אם אמשיך ללימודי תואר שלישי , האם מלגת לימודים תיחשב להכנסה? או שניתן לקבל מלגה ללא חשש לאבד את הקצבה של אובדן כושר עבודה. (חשוב לי ללמוד כדי לנסות למצוא תעסוקה מתאימה למגבלה שלי)

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אובדן כושר עבודה