לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עלמה

אובדן כושר עבודה זמני-מקום העבודה מסרב לשתף פעולה

שלום, בחודש שעבר עברתי פריקת כתף-לא במקום העבודה. הטיפול בפריקה הצריך קיבוע למשך חודש והמשך טיפול (פזיותרפיה ומנוחה למקום). בשל כך נאלצתי להתפטר מעבודתי כמלצרית ופניתי לביטוח לאומי על מנת לקבל השלמת הכנסה כלשהי. שם נאמר לי שעברתי מה שנקרא 'תאונה אישית' וקיבלתי טפסים למלא על מנת לקבל את התביעה. בטפסים ישנם סעיפים שמקום העבודה האחרון נדרש למלא, אך כשפניתי למסעדה בה מלצרתי קיבלתי סירוב, למרות הפצרותי החוזרות ונשנות ולמרות שעל הטופס כתוב שחור על גבי לבן 'לא תקף בגין תביעה בשל פציעה במקום העבודה'. הנהלת החשבונות של המסעדה פשוט סירבה להבין שאני לא תובעת אותם. ניסיתי להגיש את הטפסים רק בצירוף תלושי שכר (אציין שעבדתי במקום חודש בלבד ושאר התלושים המצורפים הם ממקום עבודה קודם) אך קיבלתי מביטוח לאומי בקשה להצגת מכתב פיטורין, מה שכמובן אין לי כי לא פוטרתי ומיותר לציין שהמסעדה אף סירבה לתת לי אישור פשוט בו עבדתי אצלם והפסקתי בגין סיבות רפואיות. פניתי למסעדה בשלישית ובפעם הזאת הם כמעט הסכימו לחתום, לאחר טלפונים רבים ובקשות וזמן המתנה לפקסים שלא הגיעו ואף הגעה למשרד הנהלת החשבונות עצמו, אך נסוגו ברגע האחרון. אציין גם שתלוש השכר היחיד שיש לי מהמסעדה הוא מאוד נמוך (פחות מאלף שקלים) עקב העובדה שהשכר מתבסס ברובו על טיפים (יתכן שזו הסיבה שהם כ"כ מסתייגים מקשר כלשהו עם ביטוח לאומי??) אני כעת אובדת עיצות-אני חסרת הכנסה כבר למעלה מחודש, וטרם כשירה למציאת עבודה חדשה כלשהי, אבל אין לי עם מי לדבר. אשמח לעזרה כלשהי, תודה רבה.

משה גליקו

שלום את חייבת לפנות לעורך דין למלא תצהיר ולהגיש תביעה למוסד עם הנתונים שיש לך זה כרוך בשכר טרחה אני בדרך! כלל נהוג לשלם באחוזים ממה שתקבלי בברכה עורך דין משה גליקו 0542255069

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אובדן כושר עבודה