אחוז אי כושר
שלום וברכה, נקבעה לי נכות זמנית של 40% ואובדן כושר של 100% לחצי שנה. (על הנכות הרפואית יכולתי לערער אבל החלטתי לוותר) כמעט עברה חצי שנה כדי להאריך זומנתי שוב, קבלתי 50% נכות רפואית וזימון לשיקום כדי לקבוע את דרגת אי הכושר. היו שם שני דברים מוזרים בעיני: 1. העו"ס אמרה לי אחרי כמה משפטים שאין לה הרבה מה להחליט, נקבע שאין לי דרגת אי כושר ואין לה הרבה מה להחליט בעניין היא תנסה תמליץ על אובדן כושר חלקי.. לא הבנתי למה זומנתי אם זה נקבע מראש. בפגישה היא אומרת את יכולה לערער.. השאלה שלי היא גם איך זה נקבע מדד "האי כושר"? הרופא של הוועדה (של בטוח הלאומי)ציין/קבע לפי דבריה שאין אני יכולה לעבוד מקרוב (אני לקוית ראיה) ואכן מול מחשב כל עבודה, זה בעיה.. (עדין גם למרחוק אני לא רואה טוב לא מזהה אנשים ממרחק שני מטר ממני.) העוסית בשיקום אומרת את יכולה לעבוד מרחוק.. מזה זה נקרא לעבוד מרחוק?! האם להיות מורה ולא לזהות פרצופים?! זה הזוי.. אני עובדת הייטק , לא מסוגלת לעבוד כלל בתחום. היא אמרה לי שהאובדן כושר לא נקבע לפי תעסוקה או השכלה.. עדין אני לא מבינה מה קריטריונים לקביעת אי כושר.. בגלל שיש לי זוג ידים ורגלים בריאות אין לי אובדן כושר?! אשמח לשמוע דעה מקצועית בעניין.
בשביל זה יש ערר על קביעת הועדה מדרג ראשון ובהמשך פניה לבית הדין לעבודה , מה שציינת במכתבך תמוה מאוד אבל זה לא פעם ראשונה בביטוח לאומי, נשמח לסייע לך בפגישה פנים מול פנים. בברכה עו"ד משה גליקו