לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גבריאל

האם קיים חוק על סעיף אובדן כושר עבודה?

שלום רב, התחלתי לעבוד בארגון וכעבור 3 חודשים הוצאה לי פוליסת ביטוח מנהלים לפי הפוליסה המעסיק מפריש 5% + 8.333% ו אני מפריש 5% * 0.95% על א.כ.ע האם זה חוקי שאני מפריש א.כ.ע? (אם כן אנא תפנו אותי למקור החוק ולסעיף הרוונתי) כמו כן המעסיק שלי טוען שאני חייב שיהיה לי סעיף א.כ.ע למרות שאני עדיין צעיר (בן 30) ואיני מעוניין בגיל זה בהפרשה זאת! המעסיק טוען שאם יקרה לי משהו בעבודה (פציעה פיזית) אני אהיה מבוטח וזה גם יכסה אותו מאחריות של פיצויים בגין אובדן כושר עבודה, מה דעתכם על הטענה זו? האם יש חוק שמסדיר את אחריות המעסיק לנזקי גוף או תאונות בעט עבודה אני אשמח אם תפנו אותי אליו. אשמח לקבל את עזרתכם בנושא! תודה!

עו"ד משה גליקו

פקודת הנזיקין , דנה באחריות המעביד חוק ביטוח מנהלים הוא חלק מחוק ההסדרים לשנת 2004. חוק ההסדרים הינו חוק שמטרתו היא לעגן הסדרים במשק. ביטוח מנהלים הוא סוג של ביטוח פנסיוני המהווה גם תוכנית חיסכון. ביטוח מנהלים הוא חוזה שנחתם בין העובד, המעביד וחברת הביטוח. העובד הוא המבוטח המעביד הוא הבעלים של פוליסת הביטוח וחברת הביטוח היא המבטח. ביטוח מנהלים הוא סוג של תוכנית חיסכון אליה מעבירים מידי חודש בחודשו סכום מסוים שנקבע מראש בחוזה. הסכום שנקבע בחוזה מהווה את בסיסו של ביטוח המנהלים. אני באופן אישי חושב שטוב וצריך לעשות פוליסות ועדיף בגיל צעיר שהפרמיות זולות וחברות הביטוח מבטחות ללא החרגות בשל בעיות רפואיות קודמות. בברכה עו"ד משה גליקו

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אובדן כושר עבודה