לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מאיה-דרום

תאונת עבודה-נפילה מגובה

שלום רב הייתה לי תאונת עבודה קשה לפני 3 שנים (נפילה מגובה) ואחרי תקופה ביטוח לאומי הכיר בי ונתן נכות 60% (וכרגע אני ממשיכה לעבוד באותו מקום עבודה). כרגע אני מקבלת כל חודש קצבת נכות ונודע לי שאני לא יכולה לטבוע לפיצויים ממקום עבודה למרות שהיה לי ביטוח באותו רגע במקום עבודה ולא מגיעה לי פיצויים ממקום העבודה עקב התאונה, כי ביטוח לאומי כבר משלם לי נכות וזה מין סוג של פיצויים. האם זה אמת ויתכן דבר כזה שאני לא יכולה לדרוש פיצויים עקב תאונת עבודה, וקיצבת נכות רק זה מה שמגיעה לי??? תודה רבה מאיה.

משה גליקו, עו"ד

ממש לא נכון. הנך זכאית לתבוע את המעביד בגין רשלנות . ההתיישנות היא לאחר 7 שנים. מה שכן עלול להיות שהתביעה "נבלעת" זאת אומרת שמה שתקבלי מהמוסד לביטוח לאומי גבוה יותר מהסכום לו את זכאית בתביעת הרשלנות/ הנזיקין נגד המעביד. זה מחייב בירור מעמיק, תלוי בגילך , הכנסתך החודשית, האם תמשיכי לעבוד באותו מקום, כמה כסף תקבלי מהמוסד לביטוח לאומי - כל אלו שאלות שמחייבות בירור. במידה ויש לך פוליסות אובדן כושר עבודה או נכות מתאונה ( לא קשור לתביעה נגד המעביד) יתכן וחלף המועד כי ההתיישנות היא רק 3 שנים. במידה והינך רוצה לקבוע פגישה נא צרו קשר לטלפון 03-6334286

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אובדן כושר עבודה