אובדן כושר עבודה
שלום רב שמי ג'קי ואני חולה אפילפסיה מגיל צעיר, בנוסף לזה גם לפני שנתיים+ עברתי ניתוח בגלל פריקות כתף חוזרות. ב2011 התחלתי לעבוד בחברת תקשורת גדולה שבה גם חלק מזכויותי הם להיות מבוטח של חברת ביטוח גם בגין אי כושר עבודה. בטופס עצמו אני רשמתי בבירור מבלי להשמיט את העובדה שאני חולה אפילפסיה. בתאריך 16/11/11 בלילה עברתי אירוע אפילפטי שכתוצעה ממכת הנפילה נפרקה לי הכפף במצב חמור עד כדי שבבית חולים הרדימו אותי כדי להחזיר אותה במקומה. כמובן שהגשתי תביעה לאובדן אי כושר עבודה הן לחברת הביטוח והן לביטוח לאומי. חשוב לציין שתקופת האי כושר עבודה הינה כוללת של 6 חודשים. כאשר 3 חודשים ראשונים ביטוח לאומי אכן שילם לי ושאר החודשים הביטוח מהעבודה אמור לשלם. כמו שרשום אכן ביטוח לאומי אישר לי את התביעה וגם קיבלתי את הכסף שדרשתי. אך עד היום שזה כבר כמאט 10 חודשים מעבר לפקיעת התוקף לא קיבלתי את כספי מהביטוח של העבודה. חשוב לציין שכל הטפסים הנדרשים וכל המכתבים של הרופאים(פיזיותרפיה ואופא תעסוקתי) נמצאים בידי ומעידים שאין באפשרותי לעבוד בשום עבודה. עד היום החברת ביטוח כל הזמן נתנה לי להמתין, וכאשר ישנה תשובה לא תרחו לחזור אלי אלי אני הייתי תמיד עם היד על הדופק ונאמר לי שאני צריך לחתום על עוד טפסים. לפעמים גם טפסים שכבר שלחתי בעבר. וככה זה נמשך עד לעצם היום הזה בו נאמר לי שתביעתי נדחתה מכיוון שבעת פג תוקפו של באובדן אי כושר עבודה לא חזרתי לעבודה שלי בחברת תקשורת(חשוב לציין שהייתי בהחלמה בחוץ לארץ איפו שההורים שלי גרים בקבע ולא לחופש). לאחר הסיפור הארוך הזה, האם יש לי עילה ללכת ולפתוח תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות נגד חברת הביטוח? ומה עלי לעשות? תודה רבה רבה על הסבלנות וההקשבה שלך לשאלתי.
יש מקום לשקול הגשת תביעה . יש לשקול גם הגשת פנייה מתאימה לביטוח לאומי