לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סימון

האם אפשר לתבוע פנסיית נכות גם אם הופסק התשלום לביטוח

אלדד שלום האם אפשר לתבוע בבית משפט פנסיית נכות לצמיתות גם אם בינתיים הפסקתי את תשלום הפנסיה לביטוח. עובר המקרה הינו כשהייתי מבוטח. אני לא עובד מאז המקרה כ 3 שנים ,שילמו שנה ראשונה והפסיקו מאז אני בהתכתבות איתם על ערעור ומטרטרים אותי מאוד ,התשלום פרמייה עבורם הופסק מלפני כשנה . ע"פ מכתב שקיבלתי מהם ההתיישנות הינה 7 שנים. ולא 3 שנים.(בגלל שזה פנסיית נכות ולא א.כ.ע)? התאונה הינה תאונה נזיקין אישית ולא מעבודה. תודה סימון

עו"ד אלדד אוחיון

סימון חג פסח שמח ראשית, אדייק ואומר כי תביעה נגד קרן פנסיה מגישים בבית הדין לעבודה ולא בבית משפט, כפי שכתבת. ע"מ להשיב לשאלתך יש צורך בדיוק בפרטים. לא ברור אם הנך עדיין באי כושר שכן כתבת שחזרת לעבוד. ככלל אם אי הכושר המשיך ברצף, אזי אין רלוונטיות לשאלה אם שלמת את הפרמיות אם לאו. את הפרמיות יש לשלם ברגע שהפסקת את אי הכושר. אם אי הכושר הסתיים לפני קרן הפנסיה לפני כשנה יש לבדוק האם בתקופה זו היית באי כושר (ייעוץ רפואי) ורק אם התשובה שלילית יש לברר האם קרן הפנסיה ביטלה את האלמנט הביטוחי על פי תנאי החוק (תנאים קפדניים) לא מציע לך להמשיך התנהלות לבד, שכן הנך במצב מאוד רגיש שכל מילה / אמרה מצידך עלולה לחרוץ את גורל התיק. הנך מוזמן לתאם פגישה לשם קבלת ייעוץ מעמיק וטיפול בנושא טרם תחלוף תקופת ההתיישנות בכבוד רב עו"ד אלדד אוחיון

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אובדן כושר עבודה