וותק ב"מגדל מקפת אישית" [לעניין הגשת תביעת נכות]
שלום מ 15.8.2008 אני מבוטח ע"י מקום העבודה בקופה הנ"ל.מלפני תחילת עבודתי במקום אני סובל מ OCD ומאניה דיפרסיה.ב 24.6.2013 הואשמתי [כמובן,לשווא] בגניבת עיתון, והוזמנתי לשימוע.נכנסתי ללחץ , ובדיעבד,מאז עד סוף השנה לא עבדתי-קיבלתי ימי מחלה מהמרפאה הפסיכיאטרית בלוד,וכשהסתיימו ימי המחלה בסוף השנה ,התפטרתי.עד סוף השנה המשכתי להיות מבוטח בקופה ע"י מקום העבודה.מתחילת 2014 אני מבוטח בביטוח עצמאי[ריסק] בקופה. תקנון הקופה [סעיף 52.2] קובע ,שבמידה והמחלה הייתה לפני תחילת הביטוח ,צריך 60 חדשי וותק רצופים ,ע"מ להיות זכאי להגיש תביעת נכות. שאלתי: האם התאריך שבו הפסקתי לעבוד ,הוא בהכרח, התאריך הקובע לעניין הוותק[ -ואז חסר לי כחדשיים וחצי להשלמת הוותק ,]או עד סוף השנה ,ואז יש לי הוותק הנדרש.יש לציין שעד כה אני לא מוכר כנכה בביטוח לאומי.כמו כן,כשהתקבלתי לקופה מטעם העבודה ,לא נשאלתי כלל על מצבי הבריאותי. תודה,ארנון
ארנון שלום. לא ברור מה גילך. מאחר ואינך עובד כיום ממליץ לך להגיש תביעה לענף כללי בביטוח לאומי ורצוי עם ייצוג וסלילת הדרך באמצעות חוות דעת בתחום הנפשי. לעניין קרן הפנסיה, תקופת האכשרה שבפוליסה משמעותה שעליך לשלם פרמיות במשך 60 חודשים ממועד הכניסה. בדר"כ אין משמעות לפרישה בסוגיה זו. אל תבטל את הפוליסה בשום פנים ואופן ותמשיך לשלם את הפרמיה החודשים גם אם אינך עובד אם תבחר להגיש תביעה ולטפל בשני הנושאים הללו הינך מוזמן ליצור קשר בהצלחה בכל מקרה