לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יעל

תשלום א.כ.ע לאחר פיטורין

שלום פוטרתי לפני שלושה חודשים . ע"פ סוכן הביטוח כדאי לי לשמור על פוליסת א.כ.ע . מספר שאלות : 1. האם במקרה של א.כ.ע אכן אקבל פיצוי המחושב ע"פ הפרמיה שאני משלמת למרות שאינני עובדת? 2. בחברת הביטוח עדיין מוגדר לי העיסוק בו עבדתי לפני שלושה חודשים. האם יש צורך לשנות זאת? 3. האם כדאי לבטל או להקטין את הפרמיה ? תודה.

עו"ד אלדד אוחיון

יעל שלום., לא מומלץ לבטל פוליסות קיימות אלא אם את ממש קרובה לגיל הפרישה וגם זה לא לפני ייעוץ מגופו של עניין. אם תבטלי פוליסה או תפחיתי פרמיה לא תוכלי לאחר מכן לחזור ולהגדיל את הפרמיה לפני שתגישי הצהרת בריאות חדשה. במצב זה אם חל שינוי לרעה בבריאותך לא בטוח שתתקבלי לביטוח לאחר מכן. לגבי השאלה של עיסוקך, כל עוד את לא במעגל העבודה אין טעם לשנות עיסוק, ברגע שתשולבי חזרה במעגל העבודה לעיסוק שונה תעדכני את הפוליסה. אם את חוזרת לעבודה למשתכרת שכר נמוך יותר במשך כשנה, השכר שלפיו ישולמו תגמולי אם תכנסי למצב אי כושר, הוא לפי שכרך בפועל למרות שאת משלמת פרמיה לפי תגמול חודשי גבוה יותר. הפרמיה לא קובעת את התגמול אלא שכרך בפועל הוא הקובע. הפרמיה נועדה לקבוע בפוליסה את תקרת הכיסוי. כלומר אם תשולבי לעבודה בשכר גבוה משכרך בפוליסה, היה לך כיסוי עד מקסימום השכר הנקוב בפוליסה, אך לא להפך. בברכה

יעל

תודה לא הבנתי מה קורה אם אני מאבדת כושר עבודה כאשר אני מובטלת . ללא כל הכנסות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אובדן כושר עבודה