חזרה לעבודה לאחר אבדן כושר עבודה
אני נמצאת באבדן כושר עבודה שמשולם מהביטוח הפרטי (ביטוח לאבדן כושר עבודה וביטוח נכות של קרן הפנסיה) בשיעור של 100% היום אני חודשיים לאחר ניתוח שחזור רצועה צולבת בברך ועדיין בתקופת השיקום (שיקום לאחר ניתוח זה הינו חצי שנה לערך) תאריך תקופת אבדן כושר העבודה שהביטוח אישר לי עומדת להיגמר והרופא המטפל אמר כי אני יכולה כבר לחזור לעבודה. אינני יודעת מה מקובל כשחוזרים לעבודה לאחר תקופה ממושכה של אבדן כושר עבודה ולכן יש לי מספר שאלות: 1. האם אני יכולה לחזור למשרה חלקית (עקב הניתוח או עקב הפיזיוטרפיה האינסטנסיבית שאני צריכה להתמיד בה) ולקבל מחצית מהשכר מהביטוח? 2. במידה ואוציא אחוזי נכות (שהבנתי שיהיו בערך 10%-20% ) האם הם נותנים משהו מבחינת תשלומי מס למדינה או תשלום כלשהו מהביטוח הפרטי? תודה מראש
אורטל שלום., בגדול לא הייתי ממליץ לך לקבל כאורים ותומים את מה שאומר הביטוח. ישנן דרכים לקבל פיצויים בשיעור גבוה מאוד כבר כעת. אם אינך מסוגלת אינך חייבת לחזור לעבודה. ניתן להפנות אותך למומחה תעסוקתי פרטי לסיכום, אין לקבל תכתיבים מחברת הביטוח מבלי להיוועץ. הדברים רחוקים מלהיות שחור לבן. במידה ותרצי ייעוץ וטיפול לגופו של עניין את מוזמנת ליצור קשר. הטל 0528778505 משרד 036180020