לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ארזי

אבדן כושר עבודה זמני עקב שבר ברגל

שלום רב, שברתי את הרגל בעת בילוי (החלקה על הקרח) וכעת עברתי ניתוח ואני צפוי לשיקום של בערך 3 חודשים. אני חייל משוחרר ורק לאחרונה התחלתי לעבוד כך שלא צברתי כמעט ימי מחלה. האם מגיע לי לתבוע מהביטוח הלאומי תשלומי אבדן כושר עבודה זמני? (כמובן שאיני יכול לעבוד בזמן השיקום שכן אני לא יכול ללכת) תוכלו להסביר לי את לשון החוק בנושא זה? כלומר האם החוק אומר שגובה הקצבה שאקבל יהיה 75% מהממוצע של המשכורת שלי ב-3 חודשים האחרונים, כלומר אם הממוצע הוא 4000, אז אקבל 3000 שקל כל חודש למשך 3 חודשים? אילו טפסים עליי למלא, ואילו מסמכים עליי לצרף, ואל מי לגשת? אשמח לכל פיסת מידע, שכן איני מבין בנושא כלל. רוב תודות.

עו"ד אלדד אוחיון

ארזי שלום., ביחס לביטוח לאומי, נושא ה 75% אינו רלוונטי אליך, אלא לנפגעי עבודה בלבד. במידה והינך מעוניין, תוכל להגיש תביעה לביטוח לאומי בענף כללי, לפי סוג החבלה סביר שתוכר על נכות של 60% ותוכל לקבל קצבה חודשית אולם מדובר בקצבה מינימלית ביותר. אני מניח שאתה רווק ללא ילדים. לכן הקצבה תהיה כ 2600 ש"ח לחודש מקסימום. אם בכל זאת יש לך ילדים אז תקבל תוספת של 1100 ש"ח עבור כל ילד עד הילד השני. רצוי לבדוק את נסיבות הפציעה. יתכן וניתן יהיה לתובע את המקום בו החלקת. כמו כן, באם יש לך פוליסות פרטיות גם שם עשויות להיות זכויות ברות מימוש. במידה ותרצה הכוונה וטיפול, נבדוק לך את זה לעומק ובמידה וישנו בסיס משפטי נטפל בזה תרגיש טוב ובהצלחה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אובדן כושר עבודה