אובדן כושר עבודה - שאלות חשובות
שלום, אשמח לקבל את עזרתכם בכמה שאלות חשובות (ודחופות עבורי). אני מקווה שזה הפורום הנכון. רופא תעסוקתי קבע שביכולתי לעבוד בחצי השנה הקרובה בשיעור של 50 אחוזי משרה. אל הרופא הופניתי ע"י מקום העבודה הנוכחי שבו אני עובד. א. האם הדבר מקנה משהו כלשהו מבחינת ביטוח לאומי? ב. במקום העבודה שלי ישנו ביטוח אובדן כושר עבודה המקנה הגנה על אובדן כושר עבודה של 25 אחוז ומעלה (כלומר משלים את השכר עד ל-75 אחוז). האם ביטוח שכזה ניתן כנגד מלוא השכר, או רק חלק השכר שבעבורו ניתנים תנאים פנסיונים? (נהוג אצלנו כמו אצל חברות אחרות שעל 80 אחוז מהשכר מקבלים הפרשה לקרן השתלמות וכו', וה-20 אחוז הנותרים נחשבים כתוספת שכר "מיוחדת"). ג. בהמשך לשאלה הקודמת - האם חברת הביטוח שמספקת את ביטוח אובדן כושר העבודה, תקבל את חוות הדעת של הרופא התעסוקתי (שהוא מקופת חולים, לא פרטי), או שתדרוש ממני להגיע למומחה מטעמה? ד. האם חייבת להיות הלימה בין מקום העבודה לבין עמדת חברת הביטוח או שלא בהכרח. למשל, האם יכול להיות מצב שבו מקום העבודה יאפשר לי לעבוד רק בשיעור של 50 אחוז, כפי שקבע הרופא התעסוקתי, אך חברת הביטוח תקבע שלדעתה אני יכול לעבוד בשיעור של 100 אחוז ולכן לא זכאי לתשלום ביטוח כלשהו? בתודה מראש, רפי
רפי שלום. ראשית רופא המעביד אינו מחייב אותך. תמיד תוכל להמציא חוות דעת של רופא מטעמך. בגדול, ניכר שהפוליסה שאתה מתאר מקנה לך זכויות במידה ושכרך נפגע. לשם מתן תשובה עניינית וממצה יש לעיין בפוליסה. מציע לך לא לפעול לבד מאחר ובתחום הזה אין מקום לטעויות. טעויות בדרכ הינן בלתי הפיכות המידה ותרצה נשמח לסייע