אובדן כושר עבודה - האם אני שם?
שלום רב בעשר השנים האחרונות אני מדריכה טיולים בארץ. טיולים הכוללים הליכות רבות ונשיאת תיק עם ציוד רב בשלוש השנים האחרונות המעטתי בכמות הטיולים ובמקביל אני עוסקת במקצוע נוסף ואחר- עם הכשרה נפרדת לאחר שנה של כאבי גב קשים קיבלתי היום הודעה מהרופא מומחה שאליו הלכתי שאני חייבת להפסיק את עבודתי כמדריכת טיולים עקב פריצת דיסק בגב ועוד עניינים רפואיים בעמוד השדרה בריאותית לא אוכל לעבוד בעבודה ממנה התפרנסתי בעשור האחרון אוכל לעבוד בהכשרתי האחרת ואצטרך לחפש עבודה נוספת כעת והשכר נמוך משמעותית מהדרכת הטיולים אשמח לדעת מהם זכויותי? האם אני נחשבת לאובדן כושר עבודה בביטוח לאומי? האם בביטוח הפרטי אני נחשבת לאובדן כושר עבודה? האם עצם זה שיש לי הכשרה נוספת אחרת ואני עובדת בה במקביל בשלוש השנים האחרונות - תאפשר לי לקבל קצבת אובדן כושר עבודה על אובדן עבודתי כמדריכת טיולים? אשמח מאוד מאוד להכוונה בנושא תודה אורית
אור שלום., התשובה תלויה בסוג הפוליסה בה את מחזיקה ובסוג הכיסוי אותו היא מעניקה ישנן פוליסות שמאפשרות עבודה בזמן אי כושר ואולם רוב הפוליסות מקזזות את התשלום שאת משתכרת בזמן אי הכושר מהתגמול לו את זכאית. אם למשל את זכאית ל 8000 ש"ח ואת משתכרת 4000 ישלימו לך את ההפרש