דחיית תביעה בגלל אבדן כושר עבודה
שלום רב, אני בן 63, נשוי הגר בשכירות, נכה 83% עם אי כושר השתכרות של 100%. עבדתי כמורה דרך שכיר יום עד יולי 2014 כאשר נאלצתי לפרוש לצמיתות בגלל מחלה. ההכנסה היחידה שלי היא הקצבה מהביטוח הלאומי. נאמר לי על ידי חברת מגדל מקפת פנסיה וגמל שהפוליסה שלי כוללת ביטוח אבדן כושר עבודה ושאני רשאי להגיש תביעה לקבלת קצבה מהחברה. כך עשיתי ב8 לנובמבר 2015 וב11 לינור 2016 הודיעו לי שהבקשה נדחתה בגלל משחק תאריכים שלא מובן לי ושנקבע על פי טענטם על ידי "רופא מטעם החברה". כלומר, לא הייתה שום ההתייחסות למצב הרפואי אלה לרצף מסובך של תאריכים. אני חושב שהם מצפים שאני לא אגיש עירעור כי אין לי אמצעים מול הכוח של חברה ענקית כזאת. ובכל אופן שלחתי מכתב עירעור לפני כ 19 ימים אבל לא ענו לי.
שלום קאמליו, תביעה לחב' הביטוח יש להגיש תוך 3 חודשים מיום קרות המקרה הביטוחי . תביעה כנגד חב' הביטוח ניתן להגיש בבית משפט תוך 3 שנים מהמועד הנ"ל. נשמח לעמוד לשרותך.
שלום רב, לא ברור אם הנך מקבל קצבת נכות כללית או נכות מעבודה מהביטוח הלאומי, ככל ומדובר בנכות מעבודה יש לבחון אפשרות להגשת תביעת חבות מעבידים נגד מעסיקך. בעניין אובדן כושר העבודה: הנני בדעה כי יש לפנות בדחיפות לייעוץ משפטי בכדי לעמוד על זכויותיך. משרדנו ישמח לסייע לך במיצוי זכויותיך מול כל גורם רלוונטי.